Rușilor li s-au promis mai multe variante de vaccin
08/09
Parcurile eoliene au readus în Rusia energia ”verde”
09/09

Alexander Rahr: Rusia poate rezolva problema Navalnîi

Foto: rueconomics.ru

Rusia ar putea spulbera toate chestiunile legate de starea de sănătate și de diagnosticul lui Aleksei Navalnîi, dacă-i va trimite la Berlin pe medicii care l-au salvat pe opozantul rus, a apreciat politologul și publicistul german Alexander Rahr, într-o emisiune a postului rusesc de televiziune Pervîi kanal.

În opinia expertului, după cele întâmplate cu bloggerul Navalnîi și după declarațiile oficiale ale Germaniei legate de utilizarea unei substanțe din grupul de agenți toxici ”Noviciok”, forțele anti-ruse din Occident ”beau șampanie” și savurează noile presiuni internaționale asupra Moscovei. Rahr consideră că, în acest context, misiunea principală a Rusiei este de a stabili natura incidentului. Iar dacă autoritățile ruse ajung la concluzia că este vorba despre o provocare, răspunsul trebuie să fie clar și la subiect.

”Berlinul trebuie determinat să-i invite pe medicii care i-au salvat viața lui Navalnîi, la Omsk. Să se ducă în Germania, să vadă analizele efectuate de colegii germani și să tragă concluzii”, a apreciat politologul german.

Rahr consideră că Rusia nu trebuie în nici un caz să reacționeze la ”propaganda și la gălăgia” făcute de Occident în jurul cazului Navalnîi. Atât Rusia, cât și Vestul trebuie să colaboreze pentru găsirea răspunsurilor la toate întrebările legate de starea de sănătate a bloggerului. În caz contrar, situația va evolua până la deteriorarea definitivă a relațiilor dintre Rusia și Germania și, implicit, cu tot Occidentul, a avertizat analistul.

”Am semnale că Rusia este gata să investigheze, dacă îi vor fi prezentate dovezi privind situația nou creată. Mai este timp. Iată, acesta este răspunsul Rusiei, iar Occidentul nu va mai putea spune că Rusia nu răspunde. Altfel, va fi ca în Anglia, când Londra a refuzat, pur și simplu, să-i primească pe experții ruși și să stea de vorbă cu ambasadorul rus. Sper că Germania nu va merge pe această cale”, a subliniat Rahr.

Pe de altă parte, într-un articol publicat de agenția FAN, Rahr afirmă că, «din păcate, în Germania sunt foarte puțini cei cărora li se oferă șansa de a veni cu o agendă pozitivă în contextul relațiilor cu Rusia. Iar acesta este un trend ascendent, pentru că sunt tot mai multe conflicte, care vin în valuri. Când, în sfârșit, valul trece, începe faza în care oamenii se iau cu mâinile de păr și strigă: vai, nu putem rezolva problemele mondiale fără Rusia, avem nevoie să lucrăm împreună cu Rusia! Și, atunci, începe faza restabilirii relațiilor. Asta se întâmplă constant.

Dar, de fiecare dată, când parcă s-a ajuns în momentul în care, încă un pic și sancțiunile vor fi anulate și se va trece la normalizarea relațiilor, explodează altă bombă. Așa și povestea cu Navalnîi, sunt convins că va dura mult. Poate că lucrurile se vor potoli peste o lună-două, dar întrebarea este alta: dacă, în această lună, se vor distruge relațiile germano-ruse?

Rusia nu primește documentele din Germania, referitoare la Navalnîi, fiind tratată ca o “terță parte”. Aici, Germania joacă incorect, există o doză de falsitate. Pentru că, dacă pornim de la faptul că boala lui Navalnîi este problema familiei acestuia, Merkel nu trebuia să iasă cu o declarație politică, ci să-i transmită soției lui Navalnîi toate informațiile. Dar, Merkel a vârât această informație în politica mondială», afirmă Rahr în comentariul lui.

1 Comment

  1. Hans spune:

    Am vazut un comentariu ca Navalnii ar fi „ultranationalist rus”. Daca Navalnii ar iesi presedinte o sa observati ca urmareste numai agenda globalista. El nu cocheteaza cu „ultranationalismul” decat ca sa ajunga la putere. Si in Ucraina au facut la fel – s-au servit de „sectorul de dreapta” pana au prins puterea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 629295