Despre ce vor discuta Putin și Lukașenko
10/09
Sancțiunile UE împotriva Republicii Belarus, blocate de Cipru
10/09

”Fantezii hegemonice”: Răspunsul senatorului Pușkov pentru SUA

Senatorul și politologul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Statele Unite încearcă să prezinte ”o dorință, drept realitate”, a estimat senatorul Aleksei Pușkov, comentând, într-o postare pe Telegram, spusele consilierului secretarului de stat american pentru Orientul Mijlociu, David Schenker.

Diplomatul american s-a declarat preocupat de ”implicarea” Rusiei în conflictul din Libia, susținând că ”ar fi o mare greșeală dacă Rusia ar fi lăsată în Siria”. Afirmația a trezit o reacție categorică din partea senatorului rus, precizează RIA Novosti.

”Ce fantezii hegemonice mai sunt și astea – lăsați, nu lăsați? În ultimă instanță, nu a depins deloc de SUA: Obama (Barack Obama, fostul președinte al SUA, n.r.) a fost pus, prin acțiunile Moscovei, în fața unui fapt împlinit și nu a avut cum să se opună”, a explicat parlamentarul rus.

Politicianul a arătat că Rusia a ajuns în Siria ”în ciuda și pe lângă Statele Unite”, iar Washingtonul nu ar trebui, acum, să dea de înțeles că ar fi putut împiedica în vreun fel lucrurile.

Pușkov a subliniat că participarea Moscovei în conflict a salvat întregul Orient Mijlociu de la catastrofă. Fără ajutorul acordat Damascului de către partea rusă, în conflictul sirian, ar fi avut de câștigat Statul Islamic (mișcare teroristă, interzisă în Rusia, n.r.), care și-ar fi proclamat propriul califat în această țară.

”SUA direcționau situația către așa ceva”, a concluzionat politicianul.

În legătură cu același subiect, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, anterior, că militarii ruși nu iau parte la operațiuni în Libia, iar Kremlinul nu este la curent cu prezența unor grupări de ruși organizate, în această țară. Împuternicitul cu afaceri al Rusiei în Libia, Djamșed Boltaev, a declarat, la rândul său, că afirmațiile privind prezența unor mercenari ruși în Libia sunt false, acuzațiile la adresa Rusiei fiind lipsite de fundament și de dovezi concludente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 629239