Cazul Navalnîi. Serghei Narîșkin: UE se ocupă de dezinformare
15/09
Rușii sunt tot mai mulțumiți de starea lor de sănătate
16/09

Pacienții vindecați de Covid-19 rămân periculoși

Anna Popova, șefă a Rospotrebnadzor/ Foto: RIA Novosti

Persoanele care s-au însănătoșit de Covid-19 continuă să răspândească virusul o perioadă destul de îndelungată, a avertizat șefa Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.), Anna Popova. Potrivit spuselor sale, în Rusia, această perioadă a fost calculată la 48 de zile, iar peste hotare, la 90 de zile, relatează RBK.

O persoană care a făcut Covid-19, boala provocată de noul coronavirus, poate reprezenta un pericol pentru cei din jur încă 90 de zile, pentru că ea continuă să răspândească virusul SARS-CoV-2, a declarat Anna Popova.

”Avem astfel de observații, s-au făcut și peste hotare, iar concluzia este că o persoană vindecată răspândește virusul timp de maxim 90 de zile. Observațiile noastre indică, în prezent, până la 48 de zile în Rusia, iar, în străinătate, se ajunge și la 90 de zile”, a spus ea la ședința Prezidiului Academiei de Știință a Rusiei.

Popova a precizat că purtătorul de virus poate să nu prezinte nici un fel de simptome. ”O persoană poate să nu prezinte simptome, să aibă sângele curat și toți indicatorii în regulă, dar tot răspândește virusul, din nas”, a explicat ea.

În plus, Popova a spus că Rusia se află pe locul 106 în lume după nivelul de mortalitate cauzată de infecția de coronavirus și pe poziția 40 în lume după nivelul de îmbolnăviri, respectiv numărul de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

Pe acest fundal, directorul Centrului ”N. Gamaleia”, Aleksandr Ghințburg, a declarat că ”atâta timp cât nu va exista o vaccinare în masă, va veni, din păcate și al doilea, și al treilea, și al zecelea val de pandemie”.

În opinia lui, dacă faci vaccinul anti-Covid, dar și vaccinul antigripal, din cauza diferenței de acțiune, este de preferat ca între cele două injecții să existe o perioadă de timp. Astfel, efectul ambelor vaccinuri va fi mai mare.

”Pentru a garanta că ambele vaccinuri – cel antigripal și cel împotriva coronavirusului – au efect, e mai bine ca, între cele două administrări, să fie o pauză de trei săptămâni”, a precizat expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836796