Declarația Dumei de Stat cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înființarea ONU. Text integral
17/09
Berlinul a propus SUA o mare afacere în schimbul renunțării la sancțiuni împotriva Nord Stream-2
18/09

Lavrov, revoltat de versiunea că Navalnîi a fost salvat de o întâmplare fericită

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ RIA Novosti

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a comentat articolul din ziarul german Die Zeit în care se afirmă că Aleksei Navalnîi mai este în viață grație ”unui lanț de circumstanțe fericite”, scrie RIA Novosti.

Diplomatul a constatat că autorii articolului au considerat drept ”circumstanțe fericite” reacția rapidă a pilotului care a decis să aducă imediat avionul la sol, precum și faptul că, tot ”întâmplător”, la aterizare, la trapa avionului aștepta un echipaj de la Salvare.

”Dar iată cum, acum, acest comportament ireproșabil atât al pilotului, cât și al medicilor, dar și al celor de la Salvare este prezentat ca o înlănțuire fericită de circumstanțe întâmplătoare. Cu alte cuvinte, ni se refuză până și faptul că suntem oameni, înțelegeți?”, s-a revoltat Lavrov în direct la postul de televiziune RTVI.

El a adăugat că o asemenea retorică anti rusă ”este adânc înfiptă în mințile” celor care au scris articolul.

Aleksei Navalnîi s-a simțit rău la 20 august, când se afla la bordul avionului care zbura de la Tomsk spre Moscova. După o aterizare de urgență, bloggerul a fost internat la Spitalul de urgență nr. 1 din Omsk, unde a fost dus imediat la terapie intensivă. A fost diagnosticat cu tulburare metabolică, afecțiune care a  provocat o scădere drastică a zahărului din sânge. Analizele și testele efectuate la Omsk nu au evidențiat urme de substanțe otrăvitoare în organism.

La 22 august, Navalnîi a fost transportat, la insistența familiei, la clinica Charite din Berlin, iar, câteva zile mai târziu, la începutul lunii septembrie, Guvernul german a anunțat, citând concluzia medicilor de la laboratorul armatei germane, că Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță din familia agenților toxici ”Noviciok”. Punct de vedere ”confirmat”, ulterior, de analizele efectuate în laboratoare din Suedia și din Franța. Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice a demarat, la rândul ei, o investigație. În tot acest timp, Rusia a cerut – dar nu a primit – documente care să le permită organelor de ordine să înceapă o investigație, așa cum reclamă Occidentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 683575