Ambasada Rusiei cere SUA să explice reportajul despre „unitățile ucrainene din Crimeea”
18/09
Un pictor american vrea să cumpere trupul lui Lenin
19/09

Volodin: În spatele cazului Navalnîi sunt serviciile străine

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: TASS

Declarația Parlamentului European dovedește că în spatele cazului Aleksei Navalnîi se află serviciile speciale străine, a apreciat speakerul Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, ale cărui cuvinte sunt citate de biroul de presă al Camerei Inferioare a Parlamentului Rus, scrie TASS.

”După declarația Parlamentului European, se poate afirma că în spatele speței Navalnîi se află serviciile speciale ale statelor străine. Iar dacă pentru țările occidentale există noțiuni precum democrație, drept internațional și lege, ele trebuie să ia măsuri de responsabilitate în privința celor care, în Parlamentul European, inițiază astfel de decizii”, a spus Volodin.

În acest context, el a cerut, din nou, Bundestagului ca, în cadrul întrunirii parlamentare, ”să mai analizeze încă o dată cât de implicate sunt serviciile lor speciale și unele oficialități în cele întâmplate”. ”O chestiune pe care ar fi corect să o clarifice și parlamentele altor țări”, a adăugat politicianul rus.

În rezoluția adoptată joi, Parlamentul European (PE) a cerut ca, în cazul Navalnîi, să fie ”declanșată imediat o investigație internațională independentă”, în care să fie implicate UE, ONU, Consiliul Europei, statele aliate ale UE, precum și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice”. PE a insistat ca UE să adoptate rapid o amplă listă cu măsuri de sancțiuni împotriva Rusiei și, de asemenea, să stopeze construirea gazoductului Nord Stream-2.

Un amestec grosolan în treburile interne ale Republicii Belarus

În ceea ce privește rezoluția PE referitoare la Belarus, Volodin a definit-o drept un amestec grosolan în treburile interne ale țării și o tentativă de a ignora voința poporului belorus. Speakerul Dumei de Stat a subliniat, totodată, că ”în Republica Belarus, pe cale democratică, au fost alese instituțiile puterii”. ”În noiembrie anul trecut a fost ales Parlamentul. Observatorii internaționali au luat parte la alegeri și au confirmat legitimitatea lor”, a continuat parlamentarul rus.

”Tentativa de a lua și a înlocui instituțiile puterii pune sub semnul întrebării însăși activitatea Parlamentului European. Dacă am compara această rezoluție cu alte acțiuni recente ale statelor occidentale, acuzațiile la adresa Rusiei vor deveni clare”, a spus Volodin.

În opinia politicianului, țările occidentale înțeleg că Rusia nu va permite încălcarea dreptului internațional. ”Cu atât mai mult cu cât avem acorduri în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB) și al Statului unional, care nu permit subminarea suveranității Republicii Belarus. Pe acest fundal, devine evident de ce era necesară provocarea cu (bloggerul rus Aleksei) Navalnîi – pentru introducerea de noi sancțiuni și blocarea acțiunilor țării noastre de protejare a Republicii Belarus”, explicat Volodin.

În rezoluția adoptată tot joi, Parlamentul European a declarat așa-numitul Consiliu de coordonare a opoziției beloruse ”reprezentantul temporar al poporului” țării și a cerut instituțiilor UE, în special Comisiei Europene și Consiliului European, să-i acorde susținere. PE a refuzat să-l recunoască pe Aleksandr Lukașenko președinte și a cerut sancțiuni severe, inclusiv financiare împotriva Minskului, dar și împotriva cetățenilor Rusiei care-l susțin pe președintele țării.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650702