Un pictor american vrea să cumpere trupul lui Lenin
19/09
Stoparea Nord Stream-2: Germania pierde, Polonia câștigă
19/09

Medicamentele împotriva Covid-19 pot fi administrate și la domiciliu

Foto: bezformata.com

Ministerul Sănătății al Rusiei a susținut propunerea partidului ”Rusia Unită” de a permite ca persoanele infectate cu noul coronavirus să fie tratate la domiciliu cu produsele autohtone sub denumirea  generică ”Favipiravir”, a anunțat prim adjunctul grupului parlamentar al acestei formațiuni în Duma de Stat, Andrei Isaev. Potrivit spuselor sale, medicamentele și-au dovedit eficacitatea în cazul formelor ușoare și de gravitate medie ale bolii Covid-19, dar, până acum, au fost folosite doar în spitale.

«La 17 august, a avut loc o consfătuire lărgită a partidului pe probleme privind asigurarea cu medicamente unde, printre altele, am atras atenția asupra acestei neconcordanțe. ”Rusia Unită” s-a adresat Ministerului Sănătății cu rugămintea de a efectua modificările necesare în documentele de înregistrare. Avem situația sub control și suntem recunoscători ministerului de profil pentru rezolvarea cu rapiditate a problemei», a arătat Isaev.

Joi, Ministerul Sănătății a făcut modificările necesare în certificatele de înregistrare a două preparate autohtone pentru tratamentul împotriva infecției cu noul coronavirus, medicamente cu denumirea internațională nebrevetată ”Favipiravir”, permițând administrarea lor în condiții de ambulatoriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650681