Volodin: În spatele cazului Navalnîi sunt serviciile străine
18/09
Medicamentele împotriva Covid-19 pot fi administrate și la domiciliu
19/09

Un pictor american vrea să cumpere trupul lui Lenin

Foto: TASS Foto: yandex.dzen

Pictorul new-yorkez David Datuna și-a propus să construiască, la Washington, o copie a Mausoleului lui Lenin și să cumpere trupul conducătorului sovietic, a anunțat biroului de presă al artistului, relatează RIA Novosti.

El explică esența proiectului său artistic făcând referire la ”schimbările substanțiale din SUA, ce se manifestă prin faptul că societatea se îndreaptă spre transformări de natură social-comunistă”. În comunicatul remis spre publicare se arată că ”americanii au obosit de capitalismul agresiv, în cadrul căruia ei sunt obligați, toată viața, să achite credite și să nu dispună de acces liber la medicină”.

”Lenin și Mausoleul lui sunt cele mai strălucitoare simboluri ale schimbărilor atât de cerute în America anilor ’20 și tot mai des dezbătute în ajunul alegerilor prezidențiale”, a precizat biroul de presă.

Pictorul intenționează nu doar să construiască o copie a Mausoleului, dar să cumpere și trupul lui Lenin pentru un avans inițial de 1 milion de dolari, fiind dispus să strângă, în acest scop, peste 1 miliard de dolari.

”Rusia este demult un imperiu, cu împăratul lui. America merge, însă, în direcția comunismului și a ideilor socialiste. Atribute precum Mausoleul și Lenin sunt, astăzi, mult mai necesare Statelor Unite decât Rusiei. Să construiești un al doilea mausoleu nu este dificil, dar să-l înlocuiești pe Lenin este imposibil. De aceea, propun să-l cumpăr și sunt gata să adun pentru asta oricât este nevoie”, a declarat Datuna, citat de biroul său de presă.

Datuna este un pictor american, colecționar de obiecte de artă. El a devenit cunoscut după ce a vândut portretul președintelui Rusiei, ”Atotvăzătorul V.”, pentru peste 400.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650737