Kosaciov: SUA nu văd rostul ONU, pe mai departe
20/09
Cazul Navalnîi. Peskov: ”E prea mult absurd în povestea asta”
21/09

Prețul recomandat pentru medicamentul rusesc anti-Covid-19

Foto: RIA Novosti

O cutie de ”Areplivir”, medicament rusesc împotriva noului coronavirus, va putea fi cumpărată din farmacii pentru 12.320 de ruble (138,6 de euro), a anunțat directorul general al companiei producătoare ”Promomed”, Andrei Mladențev, scrie ”Izvestia”.

Într-un pachet vor fi 40 de tablete a câte 200 mg fiecare. Mladențev a precizat că prețul cu amănuntul al preparatului trebuie să fie similar prețului aplicat pentru livrările de stat.

Se intenționează ca ”Areplivir” să apară în farmacii începând de luni, 21 septembrie. Medicamentul se va elibera numai pe bază de rețetă medicală. Conform recomandărilor, preparatul va fi administrat în decurs de 24 de ore după apariția simptomelor infecției cu noul coronavirus.

Testele nu au scos în evidență efecte secundare după administrarea medicamentului.

Compania ”Promomed” speră că, foarte curând, medicamentul va putea fi livrat și la export. Sunt deja în derulare negocieri cu țări din CSI, din America Latină și din Africa.

Anunțul privind prețul ”Areplivir” vine în contextul în care Ministerului Sănătății al Rusiei a permis folosirea în regim ambulator (la domiciliu – n.r.) a preparatelor împotriva Covid-19, sub numele nebrevetat ”favipiravir”. În total, instituția a recomandat ca, pentru tratarea și prevenirea Covid-19, să fie folosite șase preparate, printre care ”Favipiravir”, ”Hidroxiclorochina”, preparate de tip interferon-alfa, precum și ”Remdesivir” și ”Umifenovir”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650713