Toate regiunile Rusiei au primit primele livrări de vaccin ”Sputnik V”
25/09
Noul ambasador al SUA în Ucraina, ”o amenințare pentru Rusia”
25/09

Putin, propus pentru premiul Nobel pentru pace

Foto: Izvestia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost propus pentru premiul Nobel pentru pace. Propunerea de nominalizare a fost trimisă de scriitorul și redactorul-șef al revistei ”Prezident”, academicianul Serghei Komkov, omul de încredere al liderului de la Kremlin, scrie ”Kommersant”.

Comentând această inițiativă, secretarul de presă al Președintelui, Dmitri Peskov, a menționat că pentru acordarea acestui premiu sunt propuse ”personalități dintre cele mai diferite”. ”Este inițiativa celor care  vin cu o astfel de propunere. În cazul de față, este vorba despre scriitorul și academicianul Komkov. Există o procedură specifică de analizare a candidaților. Dacă se va lua o decizie, foarte bine, dacă nu, nu este nici o tragedie”, a spus Peskov, adresându-se jurnaliștilor.

Serghei Komkov a relatat că propunerea formulată de el a ajuns la Comitetul Nobel de la Oslo la 10 septembrie, în jurul orei 15,07. Și, tocmai după aceea, partea americană l-a propus pe președintele Statelor Unite, Donald Trump. ”Mai spre seară, după ora locală 16.00, reprezentantul american la Oslo a scris repede, aproape de mână, o cerere și, imediat, a depus propunerea de nominalizare la premiul Nobel pentru pace a lui Trump – nu e clar pentru ce, o nu știu ce reglementare a vreunei situații conflictuale între Emiratele Arabe și Israel”, a povestit Komkov.

Vladimir Putin a mai fost candidat la premiul Nobel pentru pace în 2013. Atunci, propunerea de nominalizare pentru participarea activă la rezolvarea crizei siriene a venit din partea Academiei Internaționale a Unității Spirituale și Colaborare a Popoarelor lumii și a deputatului partidului ”Rusia Unită” din Duma de Stat, Iosif Kobzon.

Prin urmare, printre pretendenții la premiul Nobel pentru pace – anul 2020 se mai numără opozantul rus Aleksei Navalnîi, președintele SUA, Donald Trump și premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, menționează ”Kommersant”

Serghei Komkov, citat de RIA Novosti, a mai menționat: ”Cu toate forțele noastre vom face tot posibilul – și avem la dispoziție aproape un an – pentru ca inițiativă noastră să fie auzită de membrii Comitetului Nobel”. Potrivit spuselor sale, organizația trebuie luată la puricat. ”Trebuie să înțelegem ce sunt ei cu adevărat: sau sunt slugile unor forțe obscure, gata oricând să voteze orbește pentru tot felul de forțe ale răului sau  sunt, totuși, urmașii și executanții reali ai voinței marelui Nobel”, a subliniat academicianul rus.

1 Comment

  1. Turcanu spune:

    La aniversarea zilei de nastere ii transmitem un călduros la mulți ani fericire și tot ce doresti sa se împlinească Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650712