Femeie de 90 de ani, reținută pentru vânzare de heroină
26/09
Rușii în România. Участвуйте в конкурсах с призами! Проекты #Узнай Россию и «Живое наследие»
26/09

Putin a propus SUA un schimb de garanții de neamestec

Foto: Izvestia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a propus Statelor Unite să procedeze la un schimb de garanții privind neamestecul în treburile interne ale celuilalt, inclusiv în procesele electorale, relatează presa rusă.

Potrivit Declarației șefului statului rus, publicate de Kremlin (textul integral al Declarației v.aici: http://www.vestidinrusia.ro/2020/09/26/dis%d1%81ursul-lui-serghei-lavrov-legat-de-declaratia-presedintelui-putin-privind-securitatea-internationala-a-informatiei/), propunerea face parte din ”programul complex de măsuri menite să conducă la restabilirea colaborării ruso-americane în domeniul securității internaționale a informațiilor”, scrie RT.

În mesajul său, Putin definește ”riscul izbucnirii unei confruntări de amploare în domeniul digital” drept o provocare a vremurilor pe care le trăim.

Liderul de la Kremlin subliniază că, pentru prevenirea acestui pericol, o responsabilitate aparte le revine jucătorilor cheie din domeniul securității internaționale a informațiilor și, de aceea, Rusia se adresează Statele Unite cu propunerea de a aproba un program complex de măsuri practice, menit să permită relansarea relațiilor din domeniul utilizării tehnologiilor informației și comunicării.

”Într-o formă reciproc acceptabilă, să facem schimb de garanții privind neamestecul în treburile interne ale celuilalt, printre care și procesele electorale, inclusiv cu utilizarea tehnologiilor informației și comunicării și a metodelor înalt tehnologizate”, se arată într-unul dintre punctele declarației.

În plus, Putin subliniază necesitatea – pentru Rusia și pentru Statele Unite – menținerii canalelor de comunicare în vederea reducerii pericolului nuclear și de IT.

În document se vorbește, de asemenea, despre propunerea de a elabora și încheia un acord interguvernamental bilateral privind ”prevenirea incidentelor din spațiul informațional”.

În februarie, Putin aprecia că, în timp, puterea armei informaționale nu va face decât să crească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 649110