Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (L): SMOG înseamnă ”Am putut”
27/09
În Rusia a început al doilea val al pandemiei de coronavirus
28/09

Azerbaidjanul a anunțat o contraofensivă în Karabah

Foto: politeka.net

Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a anunțat o amplă contraofensivă militară în Nagorno-Karabah, a anunțat instituția într-o postare pe site-ul său oficial, relatează Lenta.ru.

”Pentru a preîntâmpina orice eventuale acțiuni din partea forțelor armate ale Armeniei și pentru a asigura securitatea populației civile, Comandamentul Armatei Azerbaidjanului a decis să declanșeze o operațiune de contraofensivă a trupelor noastre, pe toată lungimea frontului”, a precizat respectivul comunicat.

Potrivit informațiilor Ministerului Apărării al Azerbaidjanului, au fost distruse 12 unități de sisteme antirachetă ”Osa” din dotarea subunităților de apărare antiaeriană a Armeniei. Aceeași sursă a menționat, de asemenea, că personalul și subunitățile de tancuri, precum și dronele au descoperit ”un număr important de oameni, obiective militare și tehnică de luptă ale forțelor armate ale Armeniei” și le distrug.

Ministerul a confirmat, de asemenea, că un elicopter de luptă aparținând aviației militare a Azerbaidjanului a fost doborât în direcția Terter. Toți membri echipajului sunt în viață.

Anterior, secretarul de presă al ministerului armean al Apărării, Șușan Steptanian, a anunțat că forțele armene au doborât în Nagorno-Karabah două elicoptere și trei aparate de zbor fără pilot aparținând armatei azere.

Duminică dimineață, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a anunțat că Forțele Armate ale Armeniei au deschis focul asupra așezărilor de pe linia de contact din Nagorno-Karabah. S-au înregistrat mai multe persoane decedate în rândul civililor.

Premierul Armeniei, Nikol Pașinian, a declarat că avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Militare ale Azerbaidjanului au lansat un atac în direcția Karabah.

Lenta.ru menționează că, în 1991, Nagorno-Karabah, regiune cu populație majoritar armeană, și-a proclamat independența față de Azerbaidjan. Baku a încercat să recupereze zona prin forță și a izbucnit războiul. În 1994, Azerbaidjanul, Armenia și nerecunoscuta Republică Nagorno-Karabah au semnat, cu medierea Rusiei, un protocol de armistițiu. Periodic, la granița dintre Armenia și Azerbaidjan au loc acțiuni militare. În iulie anul curent, aici a avut loc o ciocnire militară, la circa 300 kilometri de Karabah. În total, 13 oameni și-au pierdut viața.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Rusia ar trebui sa intervină în acest conflict deorece face parte din teritoriul fostului URSS.Rusia își păstrează fostele regiuni sub tutele lui Putin si sa îi îndemne la pace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650660