Bătăliile de pe frontul nevăzut
27/09
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (L): SMOG înseamnă ”Am putut”
27/09

Sistemul ”Avangard” reduce la zero eforturile SUA privind scutul antiaerian

Foto: TASS

Sistemul strategic de rachetă ”Avangard”, echipat cu proiectil hipersonic, reduce la zero sistemul de apărare antirachetă dezvoltat de Statele Unite, a apreciat vicepremierul rus, Iuri Borisov, scrie publicația ”Vzgliad”.

Potrivit spuselor sale, când proiectilul ”își schimbă traiectoria de deplasare este imposibil de prognozat când și unde va fi el în următoarea secundă, încotro trimiți antiracheta”. «Iată de ce, ”Avangard” reduce la zero eforturile depuse de America, înainte de toate, pentru dezvoltarea unei apărări antirachetă», a adăugat vicepremierul.

El a estimat că, în timp, ar putea fi găsit ”un antidot, inclusiv împotriva proiectilelor de manevră; în primul rând, arme ce folosesc tehnologia laser”, dar, în momentul actual, ”este de domeniul teoriei, încă deținem un important avantaj pe acest segment”.

”Vzgliad” menționează că Rusia a luat-o înaintea Statelor Unite în ceea ce privește dezvoltarea armelor hipersonice, sistemul ”Avangard” dezvoltând o viteză care depășește viteza sunetului de peste 20 de ori. Numai Rusia posedă, deocamdată, rachete hipersonice, chiar dacă, de dezvoltarea și testarea lor se ocupă intens și alte țări.

Președintele Vladimir Putin a declarat că, pentru prima dată în istoria Rusiei, se deține cea mai performantă armă, capabilă să apere țara de orice tentative din afară.

În același timp, liderul american, Donald Trump, a declarat că Rusia ar fi dezvoltat arme hipersonice după ce a ”furat” informații de la americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650646