Ucraina: simbolistica nazistă redivivus (VIDEO)
28/09
Conflictul din Nagornîi Karabah: Moscova îndeamnă la reținere
28/09

Pușkov l-a susținut pe Macron într-o dispută cu Lukașenko privind demisia

Senatorul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Membrul Consiliului Federației (Camera superioară a Parlamentului Rus – n.r.), Aleksei Pușkov, i s-a alăturat președintelui francez Emmanuel Macron în disputa sa indirectă cu omologul său belorus, Aleksandr Lukașenko, privind demisia. Senatorul rus și-a anunțat poziția pe canalul Telegram.

El a atras atenția asupra diferenței dintre protestele de la Paris și cele de la Minsk, menționând că “vestele galbene” nu amenințau președinția lui Macron. “În Belarus, situația este cu totul altfel”, a subliniat senatorul.

Pușkov a adăugat că, în această situație, nu înțelege speranța autorităților de la Minsk privind continuarea unei politici externe multi-vectoriale, «în condițiile în care, dinspre Occident, la adresa lui Lukașenko nu răsună altceva decât un singur lucru: “Nu, nu și nu ”. Și după ce Lukașenko l-a numit pe Macron “politician imatur”, el poate pune cruce, cu siguranță, oricăror iluzii legate de politica „multi-vectorială”, dacă le mai are», a explicat parlamentarul. Potrivit lui, în aceste condiții, șeful statului belarus nu mai are alt vector decât Statul Unional, alături de Rusia.

1 Comment

  1. Turcanu spune:

    Macron ar trebui sa îsi vadă de conducerea Franței la el in hexagon vestele galbene protestează de mai mult timp și nimeni din afara țării nu ia cerut demisia.vestele galbene au ieșit la protest chiar acum recent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650643