NATO încearcă să distrugă alianța militară dintre Rusia și Belarus
30/09
File de istorie. Acum 82 de ani a fost semnat Acordul de la München, o cârdășie a Europei ”democratice” cu Germania nazistă
30/09

Șeful SVR: În Belarus se pregătește o provocare de răsunet

Minsk/ Foto: RIA Novosti

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că Washingtonul participă activ la fragilizarea situației din Republica Belarus, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

În comunicatul difuzat de Biroul de presă al SVR se arată că instructori din SUA folosesc, pe teritoriul republicii, ”metode dintre cele mai lipsite de scrupule”, pentru a destabiliza situația. Potrivit textului, este vorba de ”specialiști” americani din CIA, Pentagon și din Departamentul de Stat.

”Statele Unite folosesc metodele cele mai lipsite de scrupule, pentru a destabiliza situația din Belarus. Lucrând cu opoziția belorusă, americanii își concentrează atenția pe creșterea activității aripii de forță a acesteia din rândul naționaliștilor radicali. Departamentul de Stat depune eforturi pentru atragerea, în acțiuni de protest, a elementelor extremiste”, se precizează în materialul difuzat de SVR.

Pe baza informațiilor primite, Serviciul de Informații Externe al Rusiei anunță că Washingtonul intenționează să implice comunitățile catolice din Belarus în acțiuni antiguvernamentale. Mai mult, SVR dispune de date privind pregătirea unei provocări cu rezonanță în Belarus.

”Din datele de care dispunem reiese că, prin adversarii actualelor autorități ale Republicii Belarus, fugiți în străinătate și cu tendințe extremiste, se pune la cale planul unei provocări cu rezonanță, în cadrul căreia ar urma să fie arestat, sau chiar rănit sau ucis unul dintre clericii cu autoritate ai Bisericii Catolice.  Aceasta, în speranța că, astfel, se vor amplifica sentimentele antiguvernamentale printre catolici, determinându-i să participe mai activ la protestele de stradă”, se menționează în declarația lui Serghei Narîșkin.

2 Comments

  1. Basarabeanu spune:

    Să sperăm că Serghei Nariskin va face față la acestă provocare adica serviciul pe card il conduce.este o mare provocare după căderea URSS.Svr nu mai poate da înapoi iar kgb Belorus își va face pe deplin datoria față de țară și sa nu se destrame această alianță militara.

  2. Turcanu spune:

    Mihail Gorbaciov spune”daca URSS nu sar fi destrămat lumea ar fi mai bună ” Dar cred ca nu a facut nimic ca sa nu se destrameacum lui Putin îi este foarte greu ca sa stăpînească acesta lume care făcea parte din URSS și sa formeze un nou modern URSS.Facind parte din el mai putine țări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650704