Lavrov: Berlinul s-a înscris pe linia de descurajare a Rusiei
02/10
Ucraina încearcă să discrediteze Acordurile de la Minsk și sabotează transpunerea lor în viață
02/10

Peskov a povestit cum a lucrat CIA cu Navalnîi

Foto: ok.ru

Bloggerul Aleksei Navalnîi primește instrucțiuni de la specialiștii CIA, a declarat secretarul de presă al Președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de presa rusă.

”Nu pacientul lucrează cu serviciile speciale, ci serviciile speciale occidentale lucrează cu el – așa este mai corect”, a precizat reprezentantul Kremlinului, întrebat fiind, la o conferință de presă, dacă autoritățile țării dispun de informații potrivit cărora Navalnîi ar colabora cu serviciile speciale ale unor state occidentale.

”Într-adevăr, avem o astfel de informație. Pot să vă spun ceva concret: de el se ocupă, în aceste zile, specialiștii din CIA”, a subliniat Peskov, citat de ”Rossiiskaia Gazeta”. ”Oricum, nu ar fi pentru prima dată când i se dau tot felul de instrucțiuni”, a adăugat secretarul de presă al președintelui rus.

Reprezentantul Kremlinului a comentat și declarația acordată de Navalnîi publicației germane Der Spiegel, unde opozantul susține că în spatele presupusei sale otrăviri s-ar fi aflat Președintele Vladimir Putin. ”Considerăm că asemenea acuzații la adresa Președintelui Rusiei sunt absolut nefondate și inadmisibile. Mai mult, o serie de alte afirmații ale publicației menționate mai sus sunt absolut jignitoare și, de asemenea, inacceptabile”, a precizat oficialul rus.

”Vrem să investigăm cazul cu pacientul berlinez și să stabilim cauzele celor întâmplate. Dar, pentru asta, trebuie să primim informații de la cei care au găsit urme de otravă în analize”, a spus Peskov. ”Orice cetățean al Rusiei poate oricând să se întoarcă în Patrie – nu este vreun gest de eroism aici. Iar tratamentul îl poate face și în țara noastră; de fapt, toți oamenii fac așa, pentru că, la noi în țară, viețile oamenilor sunt salvate, ca de altfel și viața acestui pacient, care a fost salvată tot în Rusia”, a adăugat responsabilul rus.

Kremlinul are informația că instructorii CIA muncesc cu Navalnîi în aceste zile. Astfel de date ”s-au strecurat” chiar și pe internet – și în Germania, și în Rusia, a arătat Peskov. ”Instrucțiunile pe care le primește pacientul sunt cât se poate de evidente. Am mai văzut astfel de linii comportamentale. Nu e nimic de ascuns”, a apreciat Peskov.

”Întorcându-mă la interviu (cel dat de Navalnîi pentru Der Spiegel, n.r.), se poate spune că o retorică aflată la limita insultelor este metoda cunoscută a celor care vor să se plaseze la același nivel cu primul om al statului, care pretind și aspiră la un fel de participare la lupta politică”, a estimat Peskov. Dar adevărații concurenți ai Președintelui în bătălia politică sunt cu totul alți oameni și cu totul alte forțe – ”nu este nici o cvasi-opoziție, nici una marginală, ci o opoziție adevărată”, a comparat Peskov.

”Nu credem că este posibil ca, pe viitor, să participăm la discuții și să facem comentarii sau declarații în acest sens. Noi am închis subiectul”, a concluzionat secretarul de presă al șefului statului.

La scurt timp, Aleksei Navalnîi a anunțat pe blogul său că intenționează să-l dea în judecată pe Dmitri Peskov pentru afirmațiile acestuia legate de colaborarea opozantului cu CIA. «Avem o afirmație directă a unui funcționar al statului. De aceea, în primul rând, îl dau în judecată pe Peskov. Iar, în al doilea rând, cer publicarea dovezilor și a faptelor care indică o ”activitate cu specialiștii CIA”. Arătați direct la televizor, în prime time», a scris Navalnîi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 647471