Ucraina încearcă să discrediteze Acordurile de la Minsk și sabotează transpunerea lor în viață
02/10
Germania va restitui Rusiei icoane
03/10

Danemarca a emis autorizație pentru Nord Stream-2

Foto: EPA-EFE

Agenția de energie a Danemarcăi a emis autorizația de exploatare a gazoductului ”Nord Stream-2” în zona de off-shore a țării, cu respectarea mai multor condiții, menite să asigure o exploatare sigură a conductei de transport a gazelor naturale. Aprobarea a fost eliberată pe numele companiei Nord Stream 2 AG, scrie TASS.

Darea în exploatare a conductei poate fi efectuată numai în cazul în care măcar una dintre cele două linii ale gazoductului va fi testată, verificată și va îndeplini toate condițiile corespunzătoare, prevăzute în autorizația de construcție și de exploatare.

Cererea pentru obținerea aprobării a fost depusă de Nord Stream 2 AG la 18 noiembrie 2019, menționează TASS. În același timp, condițiile înscrise în autorizația de construcție, eliberată la 30 octombrie 2019, rămân în vigoare în măsura în care nu au fost încă îndeplinite, se precizează în comunicatul Agenției daneze a energiei.

Operatorul gazoductului ”Nord Stream-2” a primit toate autorizațiile de exploatare din partea țărilor ale căror ape teritoriale sunt traversate de conductă. În prezent, Nord Stream 2 AG analizează diferite variante de reluare a lucrărilor de așezare a conductele în apele daneze.

Autorizația daneză stabilește o serie de condiții, ce trebuie îndeplinite înainte de lansarea gazoductului și pe parcursul întregii perioade de exploatare. ”În alte țări, precum Suedia și Finlanda, autorizațiile de construcție includ și aprobarea pentru exploatare”, au explicat surse ale companiei. ”Continuăm să analizăm diferite variante de reluare a lucrărilor de așezare a conductei în Danemarca și vom anunța din  timp planurile noastre”, au precizat interlocutorii agenției TASS.

Între timp, nava rusească de așezare a conductelor, ”Akademik Cerskii”, a părăsit portul german Mukran, baza logistică a proiectului ”Nord Stream-2”, situată pe coasta de nord a Germaniei, loc unde nava a sosit la 12 mai.  De atunci, nava a fost modernizată și redotată. Ieșirea în larg poate însemna fie că a pornit spre locul de construcție a gazoductului, fie că efectuează teste de navigație după modificările la care a fost supusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 647429