Analistul Yaakov Kedmi: Armenia va pierde Karabah
06/10
Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin: Datoria generației noastre este apărarea adevărului istoric
06/10

Lavrov a acuzat Washingtonul de amestec în treburile interne ale Federației Ruse

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Statele Unite de mult se amestecă în treburile interne ale Rusiei și tocmai de aceea Washingtonul nu vrea să încheie cu Moscova un acord de neamestec, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov la o întâlnire cu membri ai Asociației mediului de afaceri european în Rusia, informează Rambler.ru.

”Ei nu vor, pentru că se amestecă în mod real în treburile noastre interne”, a arătat șeful MAE rus.

Lavrov a amintit că, în baza legii privind libertatea Ucrainei, Departamentul de  Stat al SUA are voie să ”cheltuiască până la 20 de milioane de dolari pe an pentru a lucra cu societatea civilă rusă, pentru a susține organizațiile neguvernamentale independente”.

Potrivit lui Lavrov, SUA nu urmăresc decât propriul avantaj, ceea ce amenință omenirea cu consecințe serioase.

”S-au retras din UNESCO, s-au retras din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, s-au retras, practic, din tote tratatele, iar acum moare și ultimul tratat privind armamentul strategic ofensiv, deoarece condițiile impuse de ei – absolut unilaterale, nu țin cont de interesele noastre, nici de experiența a multor decenii când controlul armelor se efectua spre mulțumirea generală, era salutată de toate țările lumii”, a arătat ministrul.

Dar Moscova nu renunță la încercările de a stabili un dialog reciproc avantajos cu Washingtonul. În acest sens, Lavrov a declarat că Rusia va lucra cu oricare dintre președinții aleși ai Statelor Unite.

”Urmărim acele schimburi de lovituri care au loc între democrați și republicani. Și este de la sine înțeles că destabilizarea situației din Statele Unite, destul de probabilă, în general, nu va aduce nimic bun niciunuia dintre noi”, a apreciat șeful diplomației ruse.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 683539