Popova, despre al doilea vaccin rusesc anti-Covid
13/10
Planurile Germaniei în privința Rusiei
13/10

Vaccinul ”Sputnik V”. Producția în masă, lansată până la sfărșitul lunii octombrie

Foto: TASS

Utilizarea pe scară largă a vaccinului anti-Covid, dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya” ar putea începe la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, a anunțat șeful Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI), Kirill Dmitriev, citat de agenția Interfax.

”Credem că la scară largă, vaccinul va fi lansat la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie”, a spus Dmitriev în direct pe postul de televiziune ”Rossia 24”.

El a anunțat că, în cadrul testelor post-înregistrare au fost vaccinați, până acum, peste 12.000 de oameni, dintre care 600 au primit atât prima, cât și a doua injecție, au ”dezvoltat un nivel de anticorpi bun, testele clinice decurg cu succes”.

Dmitriev a menționat, de asemenea, că în Rusia pot fi produse 100 milioane doze de vaccin rusesc pe an, iar în lume, în unități locale de producție se mai pot realiza 500 de milioane.

Șeful RFPI a anunțat, de asemenea, că în Emiratele Arabe Unite, una dintre țările unde se va derula a treia fază a testelor clinice ale vaccinului ”Sputnik V”, produsul va fi administrat voluntarilor reprezentând 200 de diferitele naționalități ce trăiesc în această țară.

Cereri pentru achziționarea vaccinului ”Sputnik V” au fost trimise de peste 50 de țări din Orientul Mijlociu, Asia, America Latină, Europa și CSI. Până acum, RFPI a anunțat că s-a ajuns la înțelegeri cu parteneri din Mexic privind livrarea a 32 milioane de doze, cu Brazilia, pentru cel mult 50 de miioane, India, pentru 100 milioane de doze, Egipt – 25 milioane, precum și Uzbekistan – până la 35 milioane și Nepal – 25 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 649096