Lavrov a admis posibilitatea de a pune capăt dialogului dintre Rusia și Uniunea Europeană
14/10
Ministerul rus de Externe a răspuns declarației SUA privind START-3
14/10

Elevii claselor 6-11 din Moscova vor trece la învățământul la distanță

Foto: rtvi.com

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că, din 19 octombrie, elevii claselor primare se întorc la școală (după o scurtă vacanță de toamnă – n.r.), iar elevii claselor 6-11 se mută în regim de învățământ la distanță pentru următoarele două săptămâni.

„Cardurile de transport ale elevilor din clasele 1-5 vor fi deblocate. Călătoria gratuită a elevilor claselor 6-11 va fi, în continuare, suspendată”, a adăugat el, pe blogul său.

Organizațiile educaționale non-guvernamentale sunt, de asemenea, sfătuite să treacă în format de învățământ la distanță. Până la 1 noiembrie, „pentru a reduce numărul de contacte”, nu vor funcționa cercurile și secțiile, organizate de stat.

În plus, în unele clase se planifică introducerea unui nou format de predare-tutorie (din limba engleză: tutor este mentor, tutore); pentru a organiza lecții în școli, elevii și absolvenții institutelor pedagogice vor fi prezenți temporar, iar profesorii cu experimență vor controla procesul stând acasă.

Anterior, autoritățile capitalei au prelungit vacanța școlară de toamnă. Potrivit lui Sobianin, această măsură a fost eficientă. „În ultimele zile, ponderea copiilor în rândul bolnavilor a scăzut de la 19% la 11%”, a explicat edilul.

În plus, la Moscova funcționează regimul purtării mănușilor și măștilor de protecție. Angajatorii trebuie să transfere 30% din angajați pentru lucru la distanță, iar vârstnicii și cetățenii cu boli cronice sunt sfătuiți să nu părăsească casa fără a fi nevoie extremă.

Din martie, Rusia a identificat 1 326 178 de infectați, dintre care aproape 23 000 au murit, iar peste 1,03 milioane și-au revenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 683614