Deputații ruși au aprobat noua ordine de formare a Guvernului
14/10
Elevii claselor 6-11 din Moscova vor trece la învățământul la distanță
14/10

Lavrov a admis posibilitatea de a pune capăt dialogului dintre Rusia și Uniunea Europeană

Foto: ru.valdaiclub.com

Rusia ar putea să nu mai comunice cu Uniunea Europeană dacă puterile occidentale nu sunt pregătite să mențină un dialog reciproc respectuos, a declarat ministrul de Externe Serghei Lavrov la prezentarea raportului “Utopia unei lumi pluriforme: cum continuă istoria” al Clubului internațional de discuții ”Valdai”.

„Cu acei oameni care sunt responsabili pentru politica externă în Occident, care nu înțeleg necesitatea unui dialog reciproc respectuos, poate că ar trebui să încetăm să comunicăm, o vreme. Cu atât mai mult, cu cât Ursula von der Leyen spune că un parteneriat geopolitic cu actualele autorități ruse nu merge. Așa să fie, dacă o vor ”, a spus șeful diplomației ruse.

Lavrov a subliniat că Bruxellesul se comportă inadecvat privitor la incidentul cu Aleksei Navalnîi. El a indicat, în special, declarațiile făcute la ședința Consiliului UE pentru politica externă, drept “lecții de moralitate”.

„Iar regula este următoare…”

Ministrul de Externe a declarat că scopul Rusiei, în cazul lui Aleksei Navalnîi, este punerea în aplicare, de către Uniunea Europeană și Germania, a normelor dreptului internațional. Potrivit acestuia, Moscova solicită Berlinului și Bruxellesului să respecte prevederile Convenției general europene privind asistența în materie penală ((Procuratura Generală a Rusiei a solicitat de patru ori Germaniei asemenea date și nu a primit răspuns nici pănă astăzi – n.r.)

„Și Germania ne spune, ca răspuns:” Știți, aveți drept internațional, dar noi avem reguli, iar regula noastră este că, dacă nu ne credeți, voi sunteți de vină „, a spus Lavrov.

Luni, ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, a declarat că miniștrii de Externe ai UE au ajuns la un “consens politic” cu privire la sancțiunile împotriva Rusiei, din cauza situației cu Aleksei Navalnîi. Potrivit șefului diplomației europene, Josep Borrell, autoritățile tehnice vor finaliza procedura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 649102