Prelungire START-3: SUA au respins propunerea lui Putin
17/10
Vaccinul ”Sputnik V”. Povestea unui voluntar. Cum a fost, ce a simțit
18/10

Vaccinul rusesc ”Sputnik V”. India a permis desfășurarea testelor clinice

Foto: Getty Images/ RBK

Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI) a primit permisiune pentru efectuarea, în India, a două faze ale testelor clinice pentru vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleia”, informează agenția Interfax.

Într-un comunicat, RFPI precizează că Fondul și Dr. Reddy’s Laboratories Ltd (Dr. Reddy’s) au primit aprobarea Controlorului general al medicamentelor din India (DCGI),  pentru derularea fazelor 2 și 3 ale testelor clinice pentru vaccinul ”Sputnik V” în India.

În această țară se vor efectua studii multicentrice, randomizate controlat, inclusiv pentru siguranță și imunogenitate.

În septembrie, RFPI și Dr. Reddy’s au convenit un parteneriat în vederea efectuării de teste clinice pentru vaccinul ”Sputnik V”, în India. În cadrul acordurilor convenite, RFPI va asigura livrarea a 100 milioane doze de vaccin pentru Dr. Reddy’s, după obținerea aprobărilor necesare din partea organelor de reglementare ale Indiei.

Interfax menționează că, împreună cu partenerii, RFPI efectuează teste clinice pentru vaccinul împotriva coronavirusului în Republica Belarus, Emiratele Arabe Unite și Venezuela.

Cereri pentru achiziționarea vaccinului ”Sputnik V” au fost trimise de 50 de țări din Orientul Mijlociu, Asia, America Latină, Europa și CSI. RFPI a anunțat că a ajuns deja la înțelegeri cu partenerii din Mexic, în vederea furnizării a 32 milioane de doze de vaccin, cu Brazilia – pentru 50 de milioane, cu Egiptul – pentru 25 de milioane, precum și cu Uzbekistan (35 milioane de doze) și Nepal (25 milioane).

Dezvoltat de Centrul Național de Cercetare ”N. Gamaleia”, vaccinul ”Sputnik V” a primit certificat de înregistrare din partea Ministerului Sănătății al Rusiei la 11 august. La 14 octombrie, a fost înregistrat al doilea vaccin împotriva coronavirusului, cel al centrului ”Vektor” din Novosibirsk. Al treilea vaccin, dezvoltat de Сentrul ”M.Ciumakov” din Moscova, se află în faza testelor clinice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 649120