Clubul de Discuții ”Valdai”: Noul ”război rece” dintre SUA și China. Pe cine să mizezi?
22/10
Cel mai puternic spărgător nuclear de gheață din lume a ajuns acasă, la Murmansk
22/10

Rusia introduce ”impozitul pentru bogați” pe care l-a propus Putin

Foto: DPA

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect de lege privind majorarea de la 13% la 15% a impozitului pe venitul persoanelor fizice (NDFL), măsură ce se va aplica, însă, doar celor care câștigă mai mult de cinci milioane de ruble pe an (54.728 de euro). Noua taxă a fost botezată ”impozit pe bogați” și a fost inițiativa președintelui Vladimir Putin, scrie BBC în versiune rusă.

În intervenția televizată din 23 iunie legată de pandemia de coronavirus, președintele Putin a propus, printre altele, ca, începând din 2021, să fie majorat NDFL pentru rușii al căror venit anual depășește cinci milioane de rublee (sau 416.000 de ruble/4.553 de euro pe lună). Procentul de 15% va fi aplicat doar pe partea din venit care trece de respectiva sumă.

La acea dată, Putin a propus ca încasările la buget astfel obținute să fie cheltuite pentru un singur obiectiv și anume pentru tratamentele copiilor cu afecțiuni grave, inclusiv cu boli rare.

Proiectul de lege ce oficializează inițiativa președintelui, a fost depus în Duma de Stat de către Guvern la sfârșitul lunii septembrie. Majorarea până la 15% a impozitului pe veniturile ce trec de cinci milioane de ruble pe an va fi aplicată, potrivit propunerii legislative, începând cu 1 ianuarie 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 687853