Putin, despre amendamentele la Constituție
23/10
Kosaciov: Pentru Putin, nici o situație nu este fără ieșire
24/10

Apărarea antiaeriană a Rusiei a învățat să doboare rachete hipersonice

Foto: RIA Novosti

Sistemul rus de apărare antiaeriană (PVO) a învățat să doboare rachete hipersonice, informează cotidianul ”Izvestia”, citând surse ale Ministerului Apărării din Rusia.

Potrivit interlocutorilor publicației, testele rachetei antiaeriene S-300V4, efectuate în 2020, au demonstrat că sistemul este capabil să lovească rachete operativ-tactice și hipersonice, a căror dezvoltare este încă departe de finalizare în Occident. Acest lucru a fost posibil datorită noii muniții, ce poate să atingă viteze hipersonice și poate doborî ținte aflate la o distanță de până la 400 kilometri.

S-300V4 au intrat în dotarea armatei în 2014. Sistemul , îmbunătățit și total digitalizat, este capabil să urmărească, în același timp, 24 de ținte aerodinamice, inclusiv obiecte puțin vizibile, sau 16 rachete balistice. Se precizează că sistemele S-300V4 mai au un potențial ridicat pentru modernizare.

Recent, Ministerul Rus al Apărării a anunțat că va moderniza sistemele S-400 ”Triumf” și S-300 ”Favorit”. După perfecționarea respectivelor sisteme, dispozitivele de lansare vor putea lovi concomitent țintele stabilite, atât cu rachete cu rază ultra-lungă, cât și cu rachete cu rază mică de acțiune. Alegerea rachetelor se va face în conformitate cu situația tactică. Un astfel de sistem este necesar pentru a nu consuma muniție costisitoare pentru ținte mai puțin importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 687881