Armenia și Azerbaidjan învinse, Statele Unite învinigătoare
24/10
Putin, pe primul loc în ratingul încrederii rușilor
25/10

Primarul Moscovei: ultimele săptămâni dau speranță în privința coronavirusului

Primarul Moscovei Serghei Sobianin/ Foto: vk.com

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, și-a exprimat speranța  scăderii incidenței coronavirusului în Capitală, relatează TASS.

Astfel, în ultimele două săptămâni, au fost identificate volume record de infecție cu coronavirus și spitalizări. Cu toate acestea, ne permitem să sperăm că dinamica infectării va fi în sensul scăderii, a declarat edilul orașului.

La 23 octombrie, Sobianin a avertizat că Moscova se apropia de vârful incidenței Covid-19. Înainte de aceasta, el a spus că răspândirea coronavirusului în Capitală încetinește. Potrivit acestuia, nu există o astfel de “creștere explozivă” a cazurilor noi, care a fost observată anterior.

În ultima zi, în oraș au fost înregistrate 4453 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Numărul total de infectați, în Capitală, a ajuns la 391.361. De la începutul pandemiei coronavirusului, 287.910 pacienți au fost vindecați în Capitală, iar 6.312 persoane au decedat.

În legătură cu situația epidemiologică, organizațiile care își desfășoară activitatea la Moscova trebuie să transfere, cel puțin 30% din angajați, la muncă la distanță și să anunțe primăria despre aceasta. Sobianin a anunțat o verificare a respectării efective a acestei măsuri. El a mai spus că nu era prevăzută nicio scutire pentru regimul de purtarea măștilor în transportul public din oraș, dar a exclus o interdicție completă a circulației din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 683574