Discursul președintelui Vladimir Putin la ședința Clubului Internațional de Discuții ”Valdai”. Text integral
25/10
Înfrângerea catastrofală a partidului lui Zelenski la alegerile locale
26/10

Putin a răspuns afirmațiilor lui Biden

Colaj: u-f.ru

Declarații de genul afirmațiilor lansate de candidatul la președinția Statelor Unite, Joe Biden, la adresa Rusiei, ”sună cel puțin ciudat și nu au absolut nici un fel de fundament”, a declarat liderul rus, Vladimir Putin, în cadrul programului ”Moscova. Kremlin. Putin”, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Astfel, Biden susține că Rusia ar fi ”dat bani pentru asasinarea soldaților americani în Afganistan”. ”Este destul de straniu să auzi asemenea declarații”, a spus președintele Rusiei.

Liderul de la Kremlin a amintit că, pentru prima dată, informația s-a ”scurs” în presa americană astă-vară. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, l-a sunat pe ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, iar ministrul american al Apărării, Mark Esper, pe colegul său, Serghei Șoigu. ”După care, oficialitățile militare de nivel înalt, apoi și cele de la nivelul serviciilor speciale americane, au declarat că nu au dovezi care să confirme informații de acest gen”, a menționat Putin. ”Dar și mai straniu este că unii mai citesc ziare în Statele Unite, dar declarațiile oficialităților lor le ignoră”.

Rusia a susținut prezența trupelor americane în Afganistan și a votat rezoluția corespunzătoare în Consiliul de Securitate al ONU, a continuat Putin. ”Eu și acum consider că prezența americanilor în Afganistan nu contravine intereselor noastre naționale”, a subliniat el.

Putin a explicat că, la retragerea contingentului american din Afganistan, apar numeroase riscuri și Rusia va ”fi nevoită să bage suplimentar mâna în buzunar”, pentru a susține stabilitatea. Așa că nu avem nevoie să luptăm cu prezența americanilor în Afganistan. Mai ales că, acolo, ei desfășoară activități antiteroriste.

Mai mult, cooperarea cu Statele Unite la nivelul serviciilor speciale continuă, în pofida divergențelor în multe domenii. Este vorba și despre cooperarea în problema Siriei și schimbul de informații referitoare la antiterorism.

Putin a relatat că i-a mulțumit președintelui SUA, Donald Trump, întrucât informațiile furnizate de SUA au ajutat, nu o dată, la prevenirea unor atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei. Moscova încearcă să răspundă cu aceeași monedă – există o astfel de înțelegere cu Trump. Și americanii au cerut ajutorul Rusiei pentru găsirea unui cetățean american, arestat în Siria pentru spionaj. Moscova a putut să-și convingă partenerii sirieni, omul a fost eliberat, adus în capitala rusă și predat americanilor. Prin urmare, colaborarea are un caracter bilateral și, în general, bună – ar fi putut fi, desigur, și mai bună, dar, în general, noi suntem mulțumiți”, a concluzionat Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 683605