Putin a răspuns afirmațiilor lui Biden
25/10
Turcia a refuzat să returneze Rusiei sistemele antiaeriene S-400
26/10

Înfrângerea catastrofală a partidului lui Zelenski la alegerile locale

Foto: RIA Novosti

Partidul ”Servitorul Poporului” al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a suferit o înfrângere catastrofală la alegerile locale, scrie redactorul-șef al publicației ucrainene “Strana”, Igor Gujva, pe contul său de Facebook.

Potrivit acestuia, chiar înainte de numărarea finală a voturilor, a devenit clar că “totul este foarte trist” pentru partidul șefului statului. Expertul a menționat că, în cele mai mari orașe, candidații din partea ”Servitorului Poporului” nici măcar nu au ajuns în turul al doilea, iar, după listele de partide, reprezentanții acestui partid sunt pe locul trei sau mai jos. Gujva spune că, dacă rezultatele votului ar fi extrapolate la alegerile pentru Rada Suprema (Parlamentul), atunci partidul lui Zelenski ar ocupa doar locul trei.

Specialistul a subliniat că, în general, țara se întoarce la confruntarea dintre partidele “Solidaritate europeană” (al fostului președinte Petro Poroșenko) și “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”.

Anterior, mass-media a publicat datele exit poll-ului cu privire la sondajul național inițiat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în paralel cu alegerile.

Potrivit informațiilor lor, 81% dintre ucraineni au votat pentru introducerea condamnării pe viață pentru crima de corupție (luarea de mită deosebit de mare). 45% dintre locuitorii țării sunt în favoarea creării unei zone economice libere în Donbass. În același timp, majoritatea absolută a cetățenilor (95%) a susținut propunerea de a reduce Rada Supremă cu o treime. 70% dintre locuitori au votat pentru legalizarea marijuanei medicale. Aproape 80 la sută dintre alegătorii ucraineni au evaluat pozitiv ideea utilizării garanțiilor de securitate ale Memorandumului de la Budapesta. Acest memorandum cu privire la aderarea Kievului la Tratatul de neproliferare a armelor nucleare a fost semnat la 5 decembrie 1994, de către liderii Ucrainei, Rusiei, Marii Britanii și Statelor Unite și conținea o serie de declarații privind respectarea securității, suveranității și granițelor Ucrainei.

La 25 octombrie, în Ucraina au avut loc alegerile locale. În această zi a fost efectuat și un sondaj național, anunțat de președintele Zelenski. Potrivit datelor prealabile, prezența la vot a fost în jur de 37%, ceea ce este cu 10% mai puțin decât la alegerile precedente, din 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 683543