Rușii în România: Egor Popov a venit cu planuri mari la Zalău: “Sper să câştigăm campionatul!”
03/11
4 noiembrie: Ziua în care a fost salvată Rusia pravoslavnică
04/11

Medicul Proțenko: Grupa de sânge nu are legătură cu gravitatea Сovid-19

Foto: RIA Novosti

Medicul-șef al Spitalului nr.40, Kommnunarka, din Moscova, Denis Proțenko (în imagine), a evaluat datele privind legătura dintre grupa de sânge și nivelul de mortalitate provocată de coronavirus, scrie Lenta.ru.

Într-o postare pe Facebook, medicul a afirmat că grupa de sânge nu influențează gravitatea evoluției bolii sau finalul ei. ”Nu am obținut diferențe demne de luat în seamă”, a subliniat specialistul.

Proțenko a publicat, de asemenea, o diagramă, conform căreia pacienții infectați cu SARS-CoV-2 și având grupe de sânge diferite rămân internați în spital, în medie, între

13 și 16 zile. Raportul cazurilor letale este, cu aproximație, același în cazul diferitelor grupe de sânge.

În octombrie, menționează Lenta.ru., oamenii de știință au indicat grupele de sânge cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus și de dezvoltare a unei forme severe de Covid-19. Într-unul dintre studiile pe această temă, experții au comparat 473.000 de persoane având Covid-19 cu 2,2 milioane de oameni din rândul populației. Printre bolnavi au fost mai puțini pacienți cu grupa de sânge 0 (I) și mai mulți cu grupele A (II), B (III) și AB (IV).

La o altă lucrare de cercetare, au participat 95 de pacienți în stare gravă, spitalizați în Canada. Prezența grupelor de sânge A sau AB a crescut eventualitatea unor complicații care necesită terapie intensivă și ventilare artificială a plămânilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778727