COVID-19. Experții ruși au făcut un preparat ce grăbește vindecarea
09/11
Rușii în România. Медиаплатформа „Смотрим”: безграничный мир контента
09/11

Pușkov: Sub Biden, războiul rece se va intensifica

Senatorul și publicistul, Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul Aleksei Pușkov a apreciat cum se vor schimba relațiile dintre Rusia și Statele Unite după victoria candidatului Partidului Democrat, Joe Biden, în alegerile prezidențiale din SUA, scrie RIA Novosti.

Potrivit estimărilor sale, sub Biden, în politica externă americană se va intensifica elementul ideologic, ceea ce va atrage după sine un atac asupra Rusiei pe chestiuni legate de drepturile omului, situația minorităților naționale, etc.

”S-ar putea ajunge în faza unui intens război rece”, a comentat Pușkov, explicând că Biden face parte din politicienii pentru care Rusia reprezintă principalul dușman al Statelor Unite.

Biden «a fost o parte importantă a administrației Barack Obama, care a început politica de sancțiuni împotriva Rusiei, politica de izolare și de descurajare, ca ”răzbunare” pentru tot: pentru Siria, pentru Georgia, pentru Ucraina. Biden a fost parte a acestei linii de sufocare a Rusiei, așa că el va readuce la Casa Albă reflexele administrației Obama», crede senatorul Aleksei Pușkov.

În același timp, el a estimat că Biden ar putea decide prelungirea Tratatului privind reducerea armelor strategice ofensive (START-3), avansând însă condițiile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778003