Ținutul Primorie, imobilizat în urma furtunii de zăpadă și gheață. VIDEO
23/11
Concurs de fotografie ”Suflet rusesc în România”
24/11

Triumf rusesc la Turneul Campionilor de la Londra

Foto: championat.com

Rusul Daniil Medvedev (numărul 4 ATP) este învingătorul Turneului Campionilor de la Londra, care a încheiat sezonul competițional de tenis al acestui an. Într-o crâncenă confruntare pe teren, el l-a învins în trei seturi pe austriacul Dominic Thiem.

În ultimul timp, Medvedev a reușit să-i întreacă în mod constant pe primii zece jucători ai lumii, iar la Londra a încheiat sezonul cu victorii remarcabile repurtate împotriva celor mai buni dintre cei buni. Astfel, încă din grupe l-a eliminat pe Novak Djokovici, prima rachetă mondială, în semifinale s-a impus în fața lui Rafael Nadal, numărul doi, pentru ca, în finală, să-l bată pe numărul trei, Thiem. A fost pentru prima dată în istorie când, din cauza pandemiei de coronavirus, meciurile s-au disputat cu tribunele goale.

Punând la socoteală și ”Masterul” de la Paris, rusul a înregistrat la final de sezon 10 victorii consecutive. În numeroasele interviuri acordate după triumful de la Londra, Daniil a calificat victoria împotriva lui Thiem drept cea mai frumoasă din carieră, exprimându-și convingerea că acest succes va deveni un prim pas spre următoarele mari titluri, inclusiv în turneele de Grand Slam.

”Este cea mai frumoasă victorie din viața mea. Și nu este vorba doar de valoarea titlului, ci și de modul în care s-a construit meciul. Este foarte greu să-l învingi pe Dominic când el joacă acolo. Cred că lui îi place chiar stilul meu de joc, așa că nu mi-a fost prea ușor în plan psihologic. Acum, însă, sunt cel mai fericit om din lume”, a recunoscut Medvedev într-unul dintre interviuri.

Pentru Medvedev, victoriile din meciurile cu Djokovic, Nadal și Thiem într-un singur turneu nu reprezintă visul suprem. El își gândește deja noile obiective. ”Am început să joc tenis uitându-mă la cei ”Trei mari jucători”. În copilărie, au fost idolii mei, iar acum, pe unii dintre ei am reușit să-i înving. Dar nu l-am bătut încă de Roger Federer! Sper să am această șansă”, a declarat Medvedev.

Pentru Daniil, simbolic a fost și faptul că a devenit ultimul jucător de tenis care a câștigat Turneul Campionilor la Londra, competiție care, de-a lungul istoriei ei de o jumătate de secol, s-a desfășurat în diferite orașe. În 2009, turneul s-a mutat din Shanghai în capitala Marii Britanii. Iar atunci, primul campion a fost rusul Nikolai Davîdenko. Începând cu sezonul 2021, competiția va fi găzduită de orașul Torino. Astfel, lista campionilor de la Londra a început și s-a încheiat cu jucători de tenis din Rusia.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778729