„Invincibilul comandant de oști”. La 290 de ani de la nașterea lui Aleksandr Suvorov. VIDEO
24/11
MAE rus: Moscova și Washingtonul trebuie că curețe ”mizeria din relațiile” lor
24/11

Nord Stream-2: Wintershall a răspuns la amenințările SUA

Foto: Reuters

Partenerul european al companiei ”Gazprom” în proiectul ”Nord Stream-2” – grupul german Wintershall – a răspuns la amenințările cu sancțiuni venite din partea Statelor Unite, scrie Lenta.ru.

Șeful companiei, Mario Mhren, a declarat că Wintershall nu se teme de restricțiile pe care le-ar putea introduce Washingtonul. În opinia lui, lucrările de construcție a gazoductului, din Rusia în Germania, vor fi finalizate. Potrivit afirmațiilor sale, consumatorii europeni trebuie să primească gaze la prețuri competitive.

Anterior, șeful Comitetului de Est al economiei germane, Oliver Hermes, a declarat că eventualele sancțiuni americane împotriva participanților europeni la ”Nord Stream-2” constituie ingerință în dreptul internațional.

El a cerut Washingtonului să respecte suveranitatea Europei și să revină la colaborarea cu autoritățile Uniunii Europene și ale Germaniei.

Lenta.ru amintește că, potrivit agenției germane DPA, administrația Statelor Unite ar fi luat legătura cu companiile care se ocupă de realizarea proiectului ”Nord Stream-2”, pentru a le avertiza referitor la consecințele preconizatelor sancțiuni. ”SUA nu vor să fie nevoite să introducă sancțiuni împotriva companiilor europene. Le sunăm pentru a le avertiza și pentru a le oferi timpul necesar să se retragă din proiect. Acest gazoductul nu va exista”, ar fi declarat un reprezentat anonim al Washingtonului, citat de DPA.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 737750