Graffiti luminos în centrul istoric al Sankt-Petersburgului
25/11
Nava „Admiral Vinogradov” era să dea o lovitură de berbec distrugătorului american (VIDEO)
25/11

Eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” a crescut la 95%

Foto: sputnikvaccine.com

Eficacitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” depășește 95%, arată datele testelor pe voluntarii care au primit două injecții. O statistică obținută de dezvoltatorul preparatului, Centrul de Cercetare ”N. Gamaleia”, din Moscova, pe parcursul fazei a treia a testelor clinice, informează RBK, citând un comunicat oficial.

”Datele preliminare pe voluntari, în cea de-a 42-a zi după prima injecție (sau cea de-a 21-a zi după a doua injecție), când voluntarii au dobândit deja un răspuns imun stabil, arată o eficacitate a vaccinului de peste 95%”, se menționează în același comunicat.

Precizarea vine după ce a doua analiză intermediară a datelor testelor clinice, efectuată pe baza analizei datelor a 18.700 de voluntari cărora le-au fost administrate ambele doze de vaccin ”Sputnik V” sau placebo în a 28-a zi după prima injecție, a demonstrat o eficacitate de 91,4%.

Potrivit directorului Centrului ”N. Gamaleia”, Aleksandr Ghințburg, a doua analiză s-a făcut la interval de numai o săptămână după cea de-a doua injecție, când organismul persoanelor care au primit medicamentul prezenta doar o reacție parțială la ambele doze.

”Credem că indicele de eficacitate calculat va fi și mai mare după analiza datelor la trecerea a trei săptămâni de la a doua imunizare, când se atinge cel mai puternic și mai stabil răspuns al organismului”, a adăugat Ghințburg.

În prezent, vaccinul se află în teste clinice, cu distribuire întâmplătoare a grupelor de control și placebo. Este o etapă la care participă 40.000 de voluntari, dintre care peste 22.000 au primit prima injecție și mai mult de 19.000 – ambele doze. Raportul dintre numărul celor care au luat placebo și grupul celor vaccinați este de unu la trei.

Teste pentru vaccinul ”Sputnik V” se efectuează, de asemenea, în Republica Belarus, Venezuela și în alte câteva țări, inclusiv fazele a doua și a treia în India.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 737751