Corneliu Vlad: Sfidările mondiale impun abordări multilaterale
25/11
Graffiti luminos în centrul istoric al Sankt-Petersburgului
25/11

Vaccinul ”Sputnik V”: OMS, despre colaborarea dintre Rusia și UE

Sediul OMS din Geneva/ Foto> Twitter

Între Rusia și Uniunea Europeană există un permanent schimb de informații legate de vaccinul rusesc ”Sputnik V”, iar acum, acest proces s-a accelerat, a declarat directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, citat de agenția RIA Novosti. 

În acest sens, el a amintit că, săptămâna trecută, s-a desfășurat un forum internațional pe probleme de sănătate între UE și Rusia, la care au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Bruxelles-ului și Moscovei.

”În acest cadru a fost inclusă chestiunea vaccinurilor și tehnologiilor. Vedem un permanent schimb de informații între Uniunea Europeană și Federația Rusă pe această temă, iar acum, acest proces s-a accelerat grație forumurilor de succes la care a participat Ministerul Sănătății al Rusiei”, a explicat Kluge, întrebat fiind despre certificarea vaccinului rusesc în Europa.

Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat, în luna august, primul vaccin anti-Covid din lume, dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleia” din Moscova și care a primit denumirea ”Sputnik V”. În octombrie, a mai fost înregistrat un vaccin autohton, ”EpiVakKorona”, rezultat al muncii specialiștilor de la Centrul ”Vektor” din Novosibirsk. Acum, se află în  teste clinice vaccinul Centrului pentru Cercetarea și Dezvoltarea Preparatelor Imunobiologice al Academiei de Științe a Rusiei ”M.Ciumakov”.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 737750