Kosaciov: Rusia are toate instrumentele pentru a-și apăra granițele
27/11
Masa rotundă a reprezentanților cercurilor de afaceri din Rusia și România. Discursul Ambasadorului Valeri Kuzmin
27/11

Lavrov, avertisment privind riscul unui haos cibernetic în lume

Foto: kommersant.ru

Absența unor acorduri universale, între țări, privind securitatea informațiilor amenință întreaga lume cu un haos cibernetic, este de părere ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de agenția Rambler.ru.

 ”Pe agenda noastră figurează chestiunea privind securitatea internațională a informațiilor. Ultimele evenimente din Libia demonstrează cât de necesară este colaborarea în această chestiune. Dar nu o colaborare restrânsă, ci cu participarea tuturor țărilor, fără excepție. Este evident că, fără acorduri universale, lumea riscă să se scufunde într-un haos cibernetic, ale cărui consecințe pot fi catastrofale”, a spus șeful diplomației ruse vorbind la ședința Colegiului departamentelor internaționale ale Rusiei și Republicii Belarus.

El a subliniat importanța promovării unor astfel de abordări pe diferite platforme internaționale și forumuri, precum și a negocierilor bilaterale între reprezentanții diferitelor țări.

Lavrov a evidențiat experiența de succes a interacțiunii dintre delegațiile Republicii Belarus și ale Rusiei privind crearea unui grup de lucru deschis al Adunării Generale a ONU pe probleme privind securitatea informațiilor internaționale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 737756