Proiectul ”Nord Stream-2” merge mai departe
29/11
Fizician iranian, asasinat. Există riscul unui război? Ce cred senatorii ruși
30/11

Doctorul Miasnikov prezice o nouă pandemie

Doctorul Aleksandr Miasnikov

Doctorul Aleksandr Miasnikov/ Foto: lenta.ru/ YouTube

Medicul și prezentatorul de televiziune Aleksandr Miasnikov a explicat cât de importantă este elaborarea unor noi măsuri de protecție, în condițiile în care există pericolul izbucnirii altor epidemii cu o rată ridicată a mortalității. El a subliniat că SARS-CoV-2 nu intră în această categorie, relatează agenția RIA Novosti.

”Ar fi nevoie, spre exemplu, de un vaccin ”universal” împotriva gripei – ne amenință tocmai această gripă, ”aviară” sau ”porcină”, deoarece mai devreme sau mai tâziu, trăsnetul ne va lovi! Cum scriu virologii: o epidemie serioasă se află la distanță de câteva mutații de noi!”, a scris Misanikov pe canalul său de pe rețeaua socială Telegram. El a explicat că prima mutație este trecerea virusului de la animal la om, a doua – de la om la om.

Miasnikov a amintit că, în China, prima mutație de la porci și păsări se înregistrează permanent, ”iar până la necaz nu este decât un pas!”. Tentativele de a dezvolta un vaccin universal împotriva gripei nu au fost, deocamdată, încununate de succes.

Potrivit lui Miascnikov, noul coronavirus a demonstrat că oamenii nu au fost pregătiți pentru apariția unei asemenea infecții. Iar acum s-a înțeles și de cât timp este nevoie pentru dezvoltarea unui vaccin.

”Dacă va veni un virus cu o rată a mortalității de 35-45 %, până când apare un vaccin, vor muri zeci de milioane de oameni”, a scris medicul, adăugând că, acum, toate efoturile oamenilor de știință și toate mijloacele financiare trebuie concentrate pe dezvoltarea unui asemenea vaccin”. ”În caz, contrar, mai târziu costurile vor fi mult mai mari!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 997282