Revista ”Semne alese”: Poetul și ziaristul rus Vyacheslav Samoshkin: ”România este viața mea!” Interviul video
29/11
Proiectul ”Nord Stream-2” merge mai departe
29/11

”Un răspuns demn” al Rusiei la ”surpriza cu rachete” organizată de SUA pentru Crimeea

Foto: TV Zvezda

Districtul Militar Sudic (IuVO) a început să primească instalații de artilerie autopropulsate 2S19M2 ”Msta-SM” (în imagine), care ”vor deveni un răspuns demn la întărirea flancului sudic al NATO”, scrie cotidianul ”Izvestia”, citând surse din cadrul Ministerului Apărării.

 ”Mai ales că, nu demult, Alianța Nord-Atlantică a efectuat exerciții, în cadrul cărora, în România, au fost desfășurate sisteme de rachetă cu rază lungă de acțiune”, continuă ”Izvestia”, cu referire la ”surpriza cu rachete” din Crimeea pusă la cale de Statele Unite pentru Rusia – dislocarea, pentru câteva ore, din Germania în România, a două mașini ale sistemului de rachetă cu lansare multiplă High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

Publicația menționează că 2S19MS ”Msta-SM” dispune de o autonomie și o precizie de tragere sporite, fiind, de asemenea, capabil să folosească proiectile ”inteligente”, de mare precizie.

”Este o armă pentru un război cu un adversar înalt tehnologizat. Automatizarea și viteza de tragere sunt necesare pentru operațiunile de luptă moderne, când împotriva artileriei acționează drone și radare contra-baterie”, este convins expertul militar Aleksei Hlopotov.

Izvestia notează că livrările de 2S19M2 Msta-SM se vor încheia într-un an sau doi. În martie, ”Rosteh” a prezentat testarea obuzierului autopropulsat ”Msta-S”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778727