Istoric sârb: ”Flacăra Veșnică” din Belgrad – un far pentru viitoarele generații de sârbi
22/12
Ministerul Rus de Externe a anunțat măsuri de răspuns împotriva țărilor UE datorită cazului Navalnîi
23/12

Putin a avut o convorbire telefonică cu Macron

19 august 2019. Fort de Bregançon, Franța. Conferința de presă comună a președinților Putin și Macron/ Foto: RIA Novosti

Liderii rus și francez, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, au purtat o convorbire telefonică, în cadrul căreia au discutat situația din Nagornîi Karabah (Rusia, Franța și SUA sunt țările copreședinte ale Grupului OSCE pentru Nagornîi Karabah – n.r.), informează serviciul de presă al Kremlinului.

Părțile au subliniat că situația din Karabah se stabilizează și au remarcat, de asemenea, munca de succes a forțelor de menținere a păcii din Rusia. Cei doi șefi de stat au convenit să continue coordonarea cu privire la reglementarea din zonă, cele mai urgente aspecte fiind considerate întoarcerea refugiaților, refacerea infrastructurii și conservarea monumentelor.

Președinții și-au exprimat, de asemenea, interesul pentru intensificarea eforturilor de punere în aplicare a dispozițiilor-cheie ale Acordurilor de la Minsk din 2015  privind conflictul din estul Ucrainei și a deciziilor summit-ului în format Normandia din 9 decembrie 2019. Partea rusă a reamintit necesitatea ca Ucraina să își îndeplinească obligațiile cu privire la aspectele politice ale reglementării.

În plus, au discutat situația din jurul programului nuclear iranian și au constatat necesitatea eforturilor colective pentru păstrarea JCPOA (Acordul asupra programului nuclear iranian – n.r.).

Părțile au subliniat, de asemenea, importanța respectăriiregimului de încetarea ostilităților în Libia, precum și „promovarea unui proces politic eficient”.

„A fost confirmată disponibilitatea comună de a dezvolta contacte într organizațiile specializate din cele două țări privind producția de vaccinuri și vaccinarea în masă a populației”, se arată în comunicat.

Anterior, Putin i-a trimis lui Macron o telegramă în care i-a urat președintelui, care s-a îmbolnăvit de coronavirus, o recuperare rapidă și o sănătate bună, pentru mulți ani de acum încolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778963