Primarul Moscovei a anunțat înregistrarea pentru vaccinarea împotriva Covid-19 pentru cetățenii cu vârsta de peste 60 de ani
27/12
În Rusia, cu viză electronică unică
28/12

Lavrov: Interdicția impusă autorităților Rusiei de a vizita Olimpiade și CM este inacceptabilă

Atleții olimpici din Rusia, fără drapelul Federației Ruse. Olimpiada de iarnă 2018 din Coreea/ Foto: zen.yandex.com

Interdicția impusă autorităților ruse de a participa la evenimente sportive internaționale este inacceptabilă, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citat de cotidianul ”Izvestia”.

”Nu înțeleg și cred că dispoziția ce le interzice liderilor statului să participe la competiții sportive este inacceptabilă”, a spus șeful diplomației de la Moscova.

Izvestia” amintește că, zilele trecute, Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) a decis ca perioada să fie de doi ani, deși Agenția Mondială Antidoping (WADA) ceruse, inițial, ca sancțiunile să fie adoptate pe o durată de patru ani.

”Doi este mai puțin decât patru. Dacă înțeleg bine, permisiunea de a avea simboluri naționale pe echipamentul sportiv este, la rândul ei, o îndulcire comparativ cu ceea ce a fost la Olimpiada de iarnă din 2018. În plus, din câte înțeleg, un regulament de comportament pentru spectatori și posibilitatea de a avea simboluri naționale constituie altă diferență a acestei decizii față de ceea ce a fost înainte”, a adăugat Lavrov.

La 18 decembrie, prim adjunctul Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Internaționale, Vladimir Djabarov, a afirmat că Rusia va contesta decizia CAS de a-i interzice președintelui Vladimir Putin și oficialilor țării să participe la Jocurile Olimpice și la campionatele mondiale timp de doi ani.

Comitetul Olimpic al Rusiei nu a salutat decizia CAS. Șeful Comitetului, Stanislav Pozdniakov, a declarat, la o conferință de presă, că ”nu există motive pentru ca RUSADA să fie pedepsită și, prin urmare, pentru a fi supusă sancțiunilor”.

La rândul lui, ministrul Sportului, Oleg Matîțin, a declarat că regretă decizia Curții de Arbitraj Sportiv. Potrivit spuselor sale, în ultimii ani, Rusia a făcut multe pentru dezvoltarea sportului mondial. De asemenea, el a catalogat drept incorectă extinderea sancțiunilor asupra funcționarilor publici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836797