În Ucraina s-a depus cerere pentru înregistrarea vaccinului ”Sputnik V”
03/01
Konstantin Kosaciov: 2020, anul unor mari provocări pentru Rusia
03/01

Pentru 2021, Rusia a planificat 30 de lansări spațiale

Foto: pc-problems.ru

În 2021, Rusia intenționează să efectueze circa 30 de lansări cosmice în cadrul programelor civil și comercial, a declarat, pentru RIA Novosti, o sursă din industria aerospațială, informează cotidianul ”Kommersant”.

În 2020, Rusia a efectuat 17 lansări cosmice: câte șapte de pe cosmodromurile Baikonur și Plesețk, două de pe aerodromul din Kourou (Guyana Franceză) și o lansare de la cosmodromul Vostocinîi.

”Pentru 2021, sunt estimate aproximativ 30 de lansări cosmice în cadrul programului federal spațial și al proiectelor comerciale”, a precizat sursa citată de RIA Novosti.

Potrivit precizărilor sale, lansările vor fi efectuate de pe aceleași patru cosmodromuri – Baikonur, Plesețk, Vostocinîi și Kourou.

Într-o declarație anterioară, șeful ”Roskosmos” (Agenția Federală Spațială a Rusiei, n.r.), Dmitri Rogozin, a enumerat câteva dintre obiectivele globale ale Rusiei în spațiu. Printre ele a fost menționată expansiunea omului în spațiu, utilizarea rezultatelor activităților spațiale pentru asigurarea apărării strategice a țării.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 737751