A fost anunțată noua cotă petrolieră a Rusiei în cadrul OPEC+
07/01
Putin a dăruit icoana Domnului Atotputernic Bisericii Sf. Nicolae de pe insula Lipno
07/01

Înalți oficiali ai Serbiei, vaccinați cu ”Sputnik V”

Ministrul sârb de interne, Aleksandr Vulin, a fost vaccinat cu preparatul rusesc "Sputnik V"/ Foto: Serviciul de presa al MAI al Serbiei

Ministrul de Interne al Serbiei, Aleksandar Vulin și speakerul Parlamentului, Ivica Dacic, au fost vaccinați împotriva coronavirusului cu vaccinul rusesc. Potrivit declarației lui Dacic, membrii Guvernului au dreptul de a alege diferite vaccinuri, pentru a promova operațiunea de vaccinare, relatează agenția RIA Novosti.

La 30 decembrie, în Serbia a sosit primul lot de 2400 doze de vaccin de producție rusească. Vulin și Dacic au fost vaccinați cu vaccinul rusesc ”Sputnik V”, la Institutul de Virusologie și Vaccinuri ”Torlak”.

”Ministrul Vulin și cu mine am acceptat vaccinul rusesc, premierul Ana Brnabic a optat pentru vaccinul de la Pfizer. Președintele Aleksander Vucic a declarat că va primi un vaccin de la alt producător. Astfel, am dorit să arătăm că noi credem în vaccinare și, ca atare, să susținem acest proces. Și pentru că au trecut deja 20 de minute, pot să spun că nu am nici un fel de senzații neplăcute”, a declarat Dacic în fața jurnaliștilor.

În Serbia, vaccinarea a început la 24 decembrie, cu vaccinul americano-german dezvoltat de compania Pfizer în colaborare cu laboratorul german BioNTech. Primele 4875 de doze din acest vaccin au ajuns la Belgrad cu avionul, de unde au fost trimise la Institutul de Virusologie și Vaccinuri ”Torlak”.

Pentru ianuarie sunt planificate loturi mult mai mari. Anterior, președintele Vucic a promis că el, premierul Brnabic și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Daria Kicic-Tepavcevic, se vor vaccina cu vaccinuri de la diferiți producători, pentru a ”întări încrederea cetățenilor în vaccinuri”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 743249