Danemarca a primit graficul de construcție pentru Nord Stream-2
07/01
Mandat de arestare pe numele lui Trump, pentru asasinarea lui Soleimani
08/01

Kasaciov: SUA au pierdut dreptul de a da lecții de democrație

Șefului Comitetului pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, Konstantin Kosaciov/ Foto: TASS

Narcisismul lui Donald Trump și nuanțele neclarificate legate de numărarea voturilor exprimate la recentele alegeri prezidențiale au fost motivele care i-au scos pe americani în stradă. În opinia șefului Comitetului pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, Konstantin Kosaciov, SUA nu mai pot impune nimănui un curs de democrație, pentru că au pierdut acest drept, relatează agenția TASS.

”Sărbătoarea democrației a luat sfârșit. Din păcate, s-a ajuns la cel mai de jos nivel și spun asta fără urmă de răutate. America nu mai stabilește cursul și, prin urmare, și-a pierdut dreptul de a-l dicta. Și, cu atât mai mult de a-l impune altora”, scrie Kosaciov pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui, evenimentele de la Washington au ”câteva straturi de motive, ce-i scot pe oameni în stradă”. ”La suprafață sunt narcisismul, excentricitatea și aventurismul lui Trump, care joacă rolul de apologet neclintit al corectitudinii cursului, stând, în postura de căpitan, pe puntea unei nave care se scufundă. Mai adânc, se află zig-zag-urile neclarificate ale numărării voturilor din Georgia, din 3 noiembrie și de acum”, crede senatorul rus.

De asemenea, Kosaciov este de părere că, de data aceasta, partea perdantă are mai mult decât suficiente motive pentru a-i acuza pe învingători de falsificarea votului. ”Se pare că democrația americană șchioapătă cu ambele picioare”, a apreciat politicianul.

”Iar jos de tot, la fund, sunt platformele politice ale democraților și republicanilor, tot mai impersonale și concepute pentru toți și pentru oricine se nimerește, platforme care duc, după legile matematicii și ale vaselor comunicante, la o egalitate aproximativă a susținătorilor ambelor părți. America este împărțită pe jumătate, în jumătăți egale ca forță și care vor contesta, mereu, rezultatele tuturor alegerilor ce nu sunt în favoarea lor”, a apreciat Konstantin Kosaciov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 743217