Maia Sandu: De ce președinta Moldovei nu este căsătorită
09/01
Americanii, fascinați de noua motocicletă rusească ”Ural”
09/01

Cine riscă să moară fără vaccin împotriva Covid-19

Foto: RIA Novosti

Medicul și omul de televiziune Elena Malîșeva (în imagine) a precizat care sunt grupele de persoane care trebuie neapărat să-și facă vaccinul împotriva coronavirusului, relatează RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, este vorba, în primul rând, de oamenii care suferă de obezitate și de diabet. ”În special, cei care au trecut de 50 de ani. Riscul de a ajunge în spital și la ATI este, în cazul lor, de două ori mai mare decât la restul oamenilor. Riscul de a deceda din cauza coronavirusului depășește 50 de procente”, a subliniat Malîșeva.

De asemenea, medicul este de părere că de vaccinul împotriva infecției cu SARS-CoV-2 au nevoie vitală persoanele trecute de 65 de ani.

”Riscul de a se îmbolnăvi foarte grav și de a muri de Covid-19 este, la ei, cel mai ridicat din rândul populației”, a explicat specialista.

Malîșeva a precizat, pe de altă parte, că de vaccin nu au nevoie copiii, pentru că ”ei, practic, nu fac boala și nu mor din cauza coronavirusului”.

”Copiii nu transmit această infecție adulților. În plus, toate vaccinurile împotriva coronavirusului sunt indicate persoanelor de peste 18 ani”, a adăugat medicul.

În egală măsură, nu trebuie să facă vaccinul persoanele care au contactat deja virusul și s-au vindecat.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778963