Geopolitika.news (Croația): GNL american pentru Ungaria. Ce înseamnă pentru UE și pentru ceilalți ”jucători”?
11/01
Nagornîi Karabah: Putin a anunțat un nou acord trilateral
12/01

SUA au invitat Rusia la învestirea în funcție a lui Joe Biden

Foto: AP

Rusia a primit o invitație la inaugurarea mandatului noului președinte american, Joe Biden, transmite TASS, referindu-se la Ambasada Rusiei din Washington. Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, își va reprezenta țara la acest eveniment important, a declarat misiunea diplomatică.

Amintim că ceremonia de inaugurare va avea loc la 20 ianuarie, la prânz, pe treptele Capitoliului. ”Nu mi-e frică să îmi depun jurământul afară”, a spus Biden. Comitetul inaugural a declarat că tema ceremoniei din 20 ianuarie va fi ”America Unită”.

De asemenea, se menționează faptul că, în legătură cu evenimentele recente de la Washington, vor fi luate măsuri de securitate fără precedent. În capitală au fost trimiși luptătorii Gărzii Naționale – în jur de  10 000 – 15 000 de militari . Dar americanilor obișnuiți li s-a cerut să nu vină la inaugurare. Acest eveniment atrage în mod tradițional sute de mii de oameni în capitală. Anul acesta, numărul participanților la ceremonie a fost redus de la 200 000 la 3 000 de persoane, iar evenimentul în sine va avea loc într-un format redus.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1015017