Ce aduce 2021 pentru Rusia? Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
17/01
Aliatul din Europa al gazoductului ”Nord Stream-2” s-a retras din proiect
17/01

Rusia va converti avioanele pentru „Cer deschis” în aeronave de recunoaștere

Avionul rusesc Tu-214ON, folosit pentru zboruri libere în cadrul Tratatului Cer Deschis/ Foto: voennoedelo.ru

După retragerea finală a Rusiei din Tratatul Cer Deschis, două avioane rusești Tu-214ON vor fi reprofilate, în scopuri de recunoaștere, relatează RIA Novosti, citând două surse militar-diplomatice. Până la finalizarea procedurii, Tu-214ON vor rămâne în rezervă.

Una dintre surse a adăugat că aeronavele pot fi folosite și pentru a monitoriza obiectiv rezultatele testării diferitelor arme și pentru a evalua eficacitatea exercițiilor. Potrivit celei de-a doua surse, pentru a utiliza aeronavele în operațiuni de recunoaștere, acestea vor trebui să fie modernizate. Pe ambele aparate se pot adăuga cele mai moderne echipamente radioelectronice și radiotehnice de recunoaștere. O decizie preliminară cu privire la această chestiune a fost luată, a adăugat sursa.

Vineri, 15 ianuarie, Ministerul de Externe Rus a anunțat intenția Rusiei de a abandona Tratatul Cer Deschis, care le permite militarilor din 33 de țări să-și inspecteze reciproc teritoriul, din aer. Această decizie se constituie ca reacție la retragerea SUA din tratat, precum și la problemele legate de convenirea condițiilor pentru rămânerea Rusiei ca parte a tratatului. Cu toate acestea, Rusia încă își poate reconsidera decizia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778987