Acord de dezvoltare a schimburilor academice Rusia-România
17/01
Parlamentní listy (Cehia): ”Un război chiar în UE, posibil, anul acesta. Pacea prelungită se sfârșește” – declarațiile dure ale analistului Visingr
18/01

Pușkov: Ce va fi cu Ucraina după renunțarea la limba rusă

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: Rossiiskaia Gazeta

După renunțarea la limba rusă, Ucraina va deveni provincială, este de părere senatorul rus Aleksei Pușkov, citat de agenția URA.ru.

”Kievul a luat decizia definitivă de a deveni o provincie culturală a Europei, dar una lipsită de orice speranță: eliminarea limbii ruse în Ucraina nu poate avea decât un astfel de rezultat”, a scris Pușkov pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Politicianul rus este convins că încercările părții ucrainene de a-și atribui personalități cunoscute din lumea culturii și din mediul științific nu ajută la nimic. Senatorul a apreciat că limba rusă a oferit Ucrainei șansa de a deveni parte a unei culturi mărețe, ce nu poate fi înlocuită de cea americană.

Începând din 16 ianuarie, angajații din supermarketuri, restaurante, cafenele, cluburi sportive, frizerii și alte unități din sfera serviciilor sunt obligați să discute cu vizitatorii și clienții numai în limba ucraineană. Neîndeplinirea aceste măsuri este sancționată cu amenzi. Politologul Vladimir Kornilov este de părere că aceste restricții vor readuce Kievul în anii ’30, când, în opinia lui, a domnit frica și denunțul, scrie, la rândul ei, publicația ”Țarigrad”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778980