Serghei Lavrov a dezvăluit scopul declarațiilor Occidentului privind reținerea lui Navalnîi
18/01
În Rusia, vaccinarea în masă împotriva Covid-19 a început la 18 ianuarie
18/01

Reținerea lui Navalnîi la aeroportul Șeremetievo: FSIN, despre motivele acesteia 

Aleksei Navalnîi, la aeroportul Șeremetievo. În dreapta, soția lui Iulia/ Foto: flud.perm.ru

Politician de opoziție Aleksei Navalnîi, care a venit de la Berlin la Moscova, a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo după ce a trecut prin controlul pașapoartelor. Detenția a fost efectuată de angajații departamentului Serviciului Federal de Executare a Pedepselor (FSIN) din Moscova, la cererea acestuia  de a înlocui pedeapsa cu suspendare atribuită anterior cu una reală, în cazul de delapiddare de la compania ”Yves Rocher”. Politicianul a fost arestat în așteptarea procesului. Cu o oră mai înainte, opozantul și bloggerul a sosit de la Berlin cu un avion al companiei Pobeda Airlines, care, inițial, trebuia să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar a fost redirecționat la Șeremetievo.

Mai târziu, serviciul de presă al FSIN a comentat detenția. „La 17 ianuarie, pe aeroportul Șeremetievo, ofițerii departamentului de căutare al conducerii operaționale a Serviciului Federal de Execuție a Pedepselor din Rusia pentru Moscova l-au reținut pe Aleksei Navalnîi, condamnat la pedeapsă condiționată, care , începînd din 29 decembrie 2020, este căutat de poliția judiciară pentru încălcări multiple ale perioadei de probă. Măsura ulterioară de pedeapsă pentru Navalnîi va fi stabilită de instanță. Până la pronunțarea hotărârii judecătorești, el va fi deținut”, a înștiințat departamentul.

Potrivit FSIN, în ultimul an, Navalnîi a încălcat sistematic și în mod repetat condițiile perioadei de probă, în special, de cel puțin șase ori nu s-au prezentat pentru înregistrare. În fiecare caz, Navalnîi a fost avertizat oficial despre „posibilitatea de a anula sentința condiționată și de a o înlocui cu un termen de pedeapsă reală”, cu toate acestea, din august până în decembrie, „condamnatul nu a apărut la înregistrare”, deși a avut această posibilitate în perioada de după 22 octombrie – dată ieșirii sale din clinica Charite din Berlin.

1 Comment

  1. Navalnîi pare incapabil să înțeleagă obligațiile care-i revin, în temeiul legii, ca cetățean rus. Evident, că este o persoană destul de arogantă, dacă se consideră deasupra legii, ca și susținătorii săi occidentali, de altfel. În plus, pe toată durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte măsurile impuse de instanță și să execute obligațiile care îi revin, inclusiv acelea de-a se angaja să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, ori să să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile. „Sejurul” din Germania s-a dovedit mult mai lung. Nici o nouă expertiză psihiatrică n-ar strica, dacă ar fi să luăm în calcul „glumele” de proastă factură cărora le-a dat curs în perioada de spitalizare/convalescență din cadrul clinicii berlineze… Dacă Navalnîi este suficient de apt pentru a participa la asemenea farse – indiferent de credibilitatea lor – atunci el este cu siguranță îndeajuns de potrivit pentru a respecta legile rusești precum și condițiile pedepsei cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778002