Prelungirea START-3: Reacția autorităților ruse la propunerea lui Joe Biden
22/01
MAE rus, despre ”extinderea” formatului Normandia pentru Ucraina
23/01

Contract semnat de Ungaria și Rusia pentru vaccinul ”Sputnik V”

Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko/ Foto: RIA Novosti

Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI) a încheiat cu partea ungară un contract pentru livrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, a anunțat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, după întâlnirea avută cu ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó, relatează RT.ru.

”Fondul pentru Investiții Directe și partea ungară au semnat contractul pentru livrarea vaccinului în Ungaria”, a spus Murașko. Recent, vaccinul ”Sputnik V” a fost aprobat de Institutul Național de Farmacologie și Nutriție al Ungariei.

Murașko a adăugat, totodată, că Rusia cooperează activ cu Organizația Mondială a Sănătății în privința utilizării vaccinului rusesc ”Sputnik V”.

”Prioritatea națională o reprezintă accelerarea procesului de vaccinare. Din cauza distribuirii lente a vaccinului, suntem nevoiți să căutăm noi surse de livrare rapidă a unui vaccin de încredere”, a declarat ministrul ungar. Potrivit precizărilor sale, pe teritoriul Ungariei, vaccinul rusesc va fi livrat în trei etape.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778980