Contract semnat de Ungaria și Rusia pentru vaccinul ”Sputnik V”
23/01
”Operațiune de acoperire fără precedent” – tăcerea din jurul scandalului cu Hunter Biden
23/01

MAE rus, despre ”extinderea” formatului Normandia pentru Ucraina

Decembrie 2019. Paris. Summitul în format Normandia/ Foto: RIA Novosti

Ministerul de Externe al Rusiei a comentat declarația Kievului, care și-a exprimat dorința de a include noi țări în procesul de negocieri desfășurate în format Normandia și chemate să conducă la reglementarea situației din estul Ucrainei, relatează ”Rossiiskaia gazeta”.

”Extinderea cercului de participanți la procesul de negocieri este posibil numai pe bază de consens, despre a cărui existență nici nu se poate vorbi, deocamdată”, se arată într-o declarație a diplomației ruse.

În momentul de față, formatul Normandia de negocieri este reprezentat de Germania, Rusia, Franța și Ucraina. Ucraina vrea implicarea în acest proces de reglementare a Statelor Unite sau a Marii Britanii.

«Includerea Statelor Unite (destul de des era menționată, în acest context, și Marea Britanie), ar permite intensificarea presiunilor asupra Rusiei, pe care Kievul se străduiește, conform planurilor sale, să o prezinte drept ”agresor și ocupant”, în interesul unei reglementări a conflictului după modelul ucrainean, adică cu evitarea prevederilor Pachetului de măsuri decise la Minsk și consfințite de Rezoluția 2202 a Consiliului de Securitate al ONU», se arată în comunicatul MAE Rus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 786139