Ambasada Rusă: Cu privire la eficacitatea vaccinului rusesc „EpiVacCorona”
23/01
Zaharova, despre publicarea de către ambasada SUA a ”traseelor protestului”
24/01

Ministerul Ungar de Externe a comentat rezoluția Parlamentului European cu privire la Navalnîi

Ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó/ Foto: life.ru

Apelurile unui număr de politicieni europeni de a abandona proiectele cu Rusia din cauza arestării lui Aleksei Navalnîi sunt ”o ipocrizie”. Această opinie a fost exprimată, într-un interviu pentru publicația RBK, de către ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó.

Potrivit ministrului, este puțin probabil ca țările din Europa de Vest să abandoneze proiectele reciproc avantajoase cu Moscova.

”Toate acestea nu vor afecta nici cooperarea bilaterală dintre Rusia și Ungaria, nici cooperarea bilaterală dintre Rusia și orice țară din Europa de Vest în ansamblu”, a declarat Szijjártó.

El a subliniat că țările care critică Rusia cel mai dur au cele mai profitabile afaceri în această țară. El a numit o astfel de poziție a unor state drept ”dublu standard”.

Szijjártó a explicat că, în timpul vizitei sale la Moscova, nu a adus în discuție subiectul legat de Aleksei Navalnîi. Potrivit ministrului, ar trebui să înțelegem că, în unele cazuri, cooperarea cu Rusia este necesară.

Aleksei Navalnîi a fost reținut la aeroportu Șeremetievo la 17 ianuarie, la întoarcerea sa din Germania, unde a fost la tratament. Tribunalul orașului Himki (Regiunea Moscova) l-a reținut pentru 30 de zile. După cum a explicat Serviciul Federal de Executare a Pedepselor, bloggerul a fost reținut pentru încălcări repetate ale perioadei de probă, ca un condamnat cu o sentință suspendată. Navalnîi are două condamnări cu suspendare.

În această săptămână, deputații europeni au adoptat o rezoluție prin care solicită Bruxelles-ului să ”obstrucționeze imediat finalizarea” gazoductului ”Nord Stream-2”, precum și să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, cu privire la arestarea lui Navalnîi.

Șeful Uniunii Creștin-Democrate (CDU), Armin Lashet, într-un interviu acordat ziarului FAZ, a menționat că implementarea ”Nord Stream-2” nu ar trebui să depindă de arestarea bloggerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778962