Ministerul Ungar de Externe a comentat rezoluția Parlamentului European cu privire la Navalnîi
23/01
Demonstrații neautorizate. Peste 1000 de persoane reținute la Moscova; peste 3000, în Rusia
24/01

Zaharova, despre publicarea de către ambasada SUA a ”traseelor protestului”

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus/ Foto: RIA Novosti

Diplomații Statelor Unite vor trebui să ofere explicații la sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, în legătură cu publicarea de către Ambasada americană la Moscova a ”traseelor protestelor” pentru susținerea lui Aleksei Navalnîi, în orașele Rusiei, a anunțat purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova, citată de presa rusă.

Potrivit spuselor sale, în seara zilei de vineri, ambasada SUA la Moscova a publicat ”traseele protestelor” din orașele Rusiei, strecurând, totodată, și o informație despre acestea.  Nu este foarte clar ce a fost: un ordin sau instrucțiuni? Nici organizatorii nu au vorbit despre ”un marș spre Kremlin”.

”Colegii americani vor trebui să dea explicații în Piața Smolenskaia” (sediul MAE Rus – n.r.), a precizat Zaharova. ”Nu este greu de imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă Ambasada Rusiei la Washington ar fi publicat harta cu traseele acțiunii de protest indicând un punct final, cum ar fi Capitoliu”, a adăugat reprezentanta oficială a MAE Rus. ”O asemenea orientare pe teren s-ar fi încheiat cu o isterie globală a politicienilor americani, inclusiv cu lozinci rusofobe, amenințări cu introducerea de sancțiuni și expulzarea diplomaților ruși”.

Anterior, MAE Rus a declarat că postarea, de către ambasada SUA, pe site-ul său oficial, a unor informații privind ora și locul de desfășurare a acțiunilor neautorizate iese din cadrul preocupărilor legate de cetățenii americani din Rusia. Moscova interpretează aceste demersuri drept amestec în treburile interne.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778994