”Răpirea Europei. 2.0” – un manifest exploziv al regizorului Konstantin Bogomolov
13/02
Kosaciov: UE și Ucraina dărâmă, împreună, relațiile Rusiei cu UE
14/02

Lavrov: Declarația UE este ”un regat al oglinzilor strâmbe”

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, îi acordă un interviu jurnalistului Vladimir Soloviov/ Foto: youtube.com

Declarația Uniunii Europene conform căreia Rusia ar fi luat curs spre autoizolare de Europa este ”un regat al oglinzilor strâmbe”, a afirmat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, scrie ”Rossiiskaia gazeta”.

 ”Revenind la vechile idei cum că am dezamăgit Uniunea Europeană, că nu ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor și că ne îndepărtăm de Europa înscriindu-ne în mod conștient pe drumul autoizolării de Europa – toate sunt doar un regat al oglinzilor strâmbe. Toate problemele dintre noi și Uniunea Europeană au început cu mult timp în urmă. Ne-au testat răbdarea, ne-au testat buna voință”, a spus Lavrov într-un interviu acordat jurnalistului Vladimir Soloviov pe canalul YouTube.

De asemenea, el a reamintit că, în 2004, când Țările baltice și alte câteva state est-europene au intrat în componența UE, Moscova a adresat Bruxelles-ului o întrebare: ”Sunteți convinși că acete țări s-au maturizat deja pentru a deveni membri responsabili ai uniunii dumneavoastră progresiste?” Cei din UE ne-au răspuns că de îndată că respectivele statele vor intra în componența uniunii și în NATO, vor scăpa de fobiile ”trecutului istoric din Uniunea Sovietică” și ”se vor liniști”. ”S-a întâmplat exact pe dos – aceste state au devenit cei mai înflăcărați rusofobi și trag Uniunea Europeană pe poziții rusofobe”, a spus Lavrov.

 Anterior, ministrul a mai declarat că Rusia este pregătiă pentru o ruptură a relațiilor cu UE, dacă aceasta va introduce sancțiuni ce creează riscuri pentru domeniile sensibile ale economiei rus. Ulterior, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a adăugat că Moscova este în continuarea determinată să dezvolte relații cu Uniunea Europeană, dar dacă Bruxelles va fi decis să le pună capăt, Rusia va fi pregătită. Dar Rusia nu va fi inițiator al acestei rupturi, a subliniat secretarul de presă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 777929